„Trupurile copiilor transformate în fragmente” în atacul Israelului asupra taberei de corturi Tal as-Sultan din Rafah. Spania și Luxembrug cer încetarea imediată a bombardamentelor asupra Rafah

„Trupurile copiilor transformate în fragmente” în atacul Israelului asupra taberei de corturi Tal as-Sultan din Rafah. Spania și Luxembrug cer încetarea imediată a bombardamentelor asupra Rafah

Forțele israeliene au bombardat o tabără de corturi care găzduiește persoane strămutate într-o zonă sigură desemnată chiar de către Israel, ucigând 40 de palestinieni, inclusiv femei și copii. Atacul a declanșat un protest internațional, ducând la apeluri la încetarea focului, informează Reuters, The Guardian și Al Jazeera.

Corpuri de copii sfâșiați de bombe în tabăra numită zonă sigură de Israel

Atacul asupra taberei din Tal as-Sultan a avut loc după ce forțele israeliene au bombardat adăposturile care găzduiau palestinieni strămutați în alte zone, inclusiv Jabalia, Nuseirat și orașul Gaza, ucigând alți cel puțin 160, potrivit oficialilor palestinieni.

Atacul asupra palestinienilor strămutați din zona Tal as-Sultan din Rafah a fost unul dintre cele mai mortale de la începutul războiului din Gaza, bombele grele folosite transformând în bucăți trupurile victimelor.

bombele grele folosite transformând în bucăți trupurile victimelor, sursă foto: captură YT

„Am recuperat un număr mare de corpuri de copii după bombardamentul israelian, inclusiv un copil fără cap și copii ale căror trupuri s-au transformat în fragmente”, a spus un paramedic palestinian pentru Anadolu.

Mohammad al-Mughayyir, un înalt oficial al agenției de protecție civilă, a declarat pentru AFP: „Am văzut corpuri carbonizate și membre dezmembrate… Am văzut și cazuri de amputații, copii răniți, femei și bătrâni”.

Biroul de presă guvernamental din Gaza a declarat că în timpul atacului au fost folosite bombe de 2.000 de lire fabricate în SUA.

Atacul Israelului a declanșat un protest internațional

Premierul belgian, Alexander De Croo, a declarat într-o postare pe rețeaua de socializare că „ieri, o așa-numită „zonă sigură” din afara lui Rafah a fost bombardată de Israel, ucigând zeci de femei și copii”.

„Avem nevoie urgent de parteneri gata să stea în jurul mesei pentru a discuta despre pace”, a adăugat el.
Este probabil să existe dezbinare, așa cum a fost de la izbucnirea războiului în Orientul Mijlociu, dar unele țări, inclusiv Spania și Luxemburg, doresc să caute astăzi sprijin comun de la miniștrii de externe ai UE pentru ordinul Curții de Justiție care cere Israelului să oprească bombardamentele.

Dacă nu, atunci UE arată doar ca un „câine care latră mult, dar nu mușcă”, a spus ministrul de externe luxemburghez, Xavier Bettel, în drum spre summit-ul miniștrilor de externe de la Bruxelles.

Atacurile asupra lui Rafah sunt „îngrozitoare”, iar Gaza este „iadul pe pământ”, spune Unrwa

Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați Palestinieni, Unrwa, a declarat că rapoartele despre atacurile asupra familiilor care caută adăpost în Rafah, în sudul Gazei, au fost „îngrozitoare”.

„Informațiile care vin din Rafah despre alte atacuri asupra familiilor care caută adăpost sunt îngrozitoare”, a scris Unrwa pe X.
„Există rapoarte despre victime în masă, inclusiv copii și femei printre cei uciși. Gaza este iadul pe pământ. Imaginile de aseară sunt încă o dovadă a acestui lucru.”

Oficialii palestinieni din domeniul sănătății și al serviciului civil de urgență au declarat duminică că atacurile aeriene israeliene au ucis cel puțin 35 de palestinieni și au rănit alte zeci de persoane într-o zonă din Rafah desemnată de către Israel ca fiind sigură pentru cei care au fost strămutați.

Atacul a venit la doar câteva zile după ce Curtea Internațională de Justiție a ordonat Israelului să oprească imediat atacul asupra lui Rafah, unde sute de mii de civili încă se adăpostesc.

Arabia Saudită a condamnat atacul Israelului asupra lui Rafah, „cel mai recent atac a vizat corturile palestinienilor strămutați din apropierea depozitelor din Unrwa, la nord-vest de Rafah”, a declarat luni Ministerul de Externe într-un comunicat.