Un aparat de zbor ucrainean s-a prăbușit în județul Botoșani, în februarie. Incidentul nu a fost făcut public

Un aparat de zbor ucrainean s-a prăbușit în județul Botoșani, în februarie. Incidentul nu a fost făcut public

Un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, cel mai probabil o dronă, s-a prăbușit, în data de 29 februarie, la Unțeni, în județul Botoșani, a dezvăluit publicația locală Monitorul de Botoșani. IPJ Botoșani a confirmat incidentul și a precizat că ancheta a fost preluată de Parchet și de Ministerul Apărării.

Aparatul de zbor s-a prăbușit pe un teren extravilan de lângă satul Mănăstireni, în zona Valea Grajdului, nord-vestul comunei Unțeni. Incidentul nu a fost făcut public de autorități până în prezent, a semnalat HotNews.

Un martor a povestit însă, pentru presa locală, că „în data de 29 februarie, în localitatea Mănăstireni, Botoșani, a fost găsit în câmp, în apropiere de sat, un aparat de zbor (dronă, miniavion) prăbușit”.

„A lăsat o groapă”

„Au umblat cu mașinile toată noaptea. Nu vorbesc nimic, însă lumea este îngrijorată, mai ales pentru că se zice că a lăsat o groapă”, a insistat martorul.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, a confirmat, acum, incidentul și a precizat că aparatul a fost ridicat de MApN, care continuă ancheta împreună cu Parchetul.

La data de 29 februarie am fost sesizați cu privire la faptul că pe un teren extravilan din comuna Unțeni, a fost găsit un aparat de zbor, de mici dimensiuni, fără pilot. A fost ridicat de reprezentanții MApN. Cercetările au fost preluate de către unitatea de parchet competentă, pentru clarificarea evenimentului sub toate aspectele.

Delia Nenișcu, pentru Libertatea:
  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *