Un bărbat care ținea în mână o furculiță de plastic, împușcat mortal de polițiștii din Los Angeles. VIDEO

Un bărbat care ținea în mână o furculiță de plastic, împușcat mortal de polițiștii din Los Angeles. VIDEO

Polițiștii din orașul american Los Angeles au împușcat mortal, în timpul unei intervenții, un bărbat de 36 de ani care ținea în mână o furculiță de plastic, pe care au confundat-o cu un cuțit. Momentul a fost surprins într-o filmare publicată marți de Departamentul de Poliţie din Los Angeles, care a anunțat că a deschis o anchetă privind intervenția, relatază AFP, citată de News.ro.

Incidentul a avut loc pe 3 februarie, în jurul orei 14.20, când poliția a fost trimisă într-o clădire din zona Skid Row din centrul orașului Los Angeles.

O persoană a reclamat la numărul de urgență 911 că un bărbat, identificat ulterior ca fiind Jason Lee Maccani, de 36 de ani, din Camarillo, a intrat într-un depozit „înarmat cu un baston” și a început să „devină agresiv” cu angajații, notează USA Today.

Șapte polițiști au sosit la fața locului și s-au întâlnit cu apelantul, care le-a spus că suspectul se află la etajul patru, unde are acces „la obiecte ascuțite și la obiecte metalice”.

Cei șapte polițiști au urcat și, pe un hol, s-au întâlnit cu Maccani, căruia i-au cerut să iasă din unitate cu mâinile sus.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere şi de cele purtate de poliţişti îl arată pe suspect când ridică mai întâi mâinile în aer, înainte de a se îndrepta brusc spre ei. Un ofițer îl împușcă pe Maccani cu un glonț de cauciuc, dar Maccani continuă să meargă spre ei, potrivit imaginilor.

Poliţia a declarat că suspectul a încercat să ia o puşcă de vânătoare ţinută de o poliţistă. Unul dintre colegii săi a tras atunci focuri de armă reală, se indică în comunicatul poliției.

Vă avertizăm că imaginile de mai jos vă pot afecta emoțional!

El ţinea „un obiect alb care se vedea din partea de jos a mâinii drepte”, potrivit unui comunicat al poliţiei. Confundat iniţial „cu un cuţit”, obiectul „s-a dovedit ulterior a fi o furculiţă de plastic”, a mai spus poliția.

Maccani a fost dus la spital, unde a murit din cauza rănilor suferite. În acest, o anchetă a fost deschisă pentru a stabili dacă folosirea forţei a fost adecvată.

„Rămân îngrijorat de decizia ofiţerului de a folosi forţa letală”, a recunoscut șeful Departamentului de Poliție din Los Angeles, Michael Moore, la o conferinţă de presă săptămâna trecută.

De asemenea, șeful poliției a spus ca persoana care a chemat polițiștii a oferit o „descriere exagerată”.

„În acest stadiu, s-ar părea că persoana care ne-a sunat a denaturat în mod deliberat informaţiile pentru a încuraja serviciul să reacţioneze mai rapid”, a explicat Moore.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *