Un fotbalist sud-african a fost împușcat mortal într-o benzinărie din Johannesburg

Un fotbalist sud-african a fost împușcat mortal într-o benzinărie din Johannesburg

Luke Fleurs, fundaș central la echipa sud-africană Kaizer Chiefs, a fost împuşcat mortal miercuri într-o benzinărie, a anunțat, joi, clubul său și poliția locală, relatează Barron’s și News.ro.

„Cu mare tristeţe anunţăm că Luke Fleurs, jucătorul echipei Kaizer Chiefs, şi-a pierdut tragic viaţa aseară, în timpul unei tentative de jaf asupra vehiculului său la Johannesburg. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia și prietenii lui în acest moment dificil”, a transmis Kaizer Chiefs pe reţelele de socializare.

Potrivit poliţiei, tânărul de 24 de ani aştepta să fie servit în Volkswagen Golf-ul său, când s-a confruntat cu doi bărbați înarmați care conduceau un BMW alb.

„Suspecţii l-au ameninţat cu o armă de foc şi l-au făcut să coboare din vehicul, înainte de a-l împuşca în partea superioară a corpului. Unul dintre suspecţi a plecat cu vehiculul victimei, urmat de complicele său”,  a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Masondo Mavela.

Fotbalistul a murit la spital, suspecții sunt în libertate

Fotbalistul a fost transportat de urgență la spital, unde medicii au constatat decesul. Poliţia a deschis o anchetă şi îi caută pe suspecţi, dar până joi dimineaţă nu fusese anunţată nicio arestare.

Ministrul sud-african al sportului, Zizi Kodwa, i-a adus un omagiu lui Luke Fleurs pe rețelele de socializare.

„Sunt întristat că încă o viață a fost luată printr-o crimă violentă. Gândurile mele se îndreaptă către familia Fleurs și Amakhosi, dar și la întreaga comunitate a fotbalului din Africa de Sud”, a scris Zizi Kodwa pe X, referindu-se la echipa Kaizer Chiefs după poreclă.

Criminalitatea violentă este o problemă recurentă în Africa de Sud şi un subiect politic fierbinte în perspectiva alegerilor generale programate pentru luna mai. Ţara a înregistrat o medie de aproape 84 de crime pe zi între octombrie şi decembrie 2023, potrivit cifrelor oficiale.

Antrenat la Ubuntu Cape Town, oraşul său natal, înainte de a juca pentru SuperSport United din 2018 până în 2023, Luke Fleurs a participat la Jocurile Olimpice din 2021 la Tokyo. El a fost convocat şi la echipa naţională, dar nu a fost selectat.

FOTO. Kaizer Cheifs (Facebook)

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *