Un glonţ provenit din arma cu care a fost ucis John Lennon, în 1980, scos la licitație (VIDEO)

Un glonţ provenit din arma cu care a fost ucis John Lennon, în 1980, scos la licitație (VIDEO)

Un glonț tras de la revolverul folosit la uciderea lui John Lennon din New York, în 1980, urmează să fie vândut la licitație în orașul englezesc Newcastle și se așteaptă să se dea cu 2.000 de lire sterline (2.500 de dolari).

 

Cine este proprietarul glonțului

 

Licitatorii Anderson și Garland vând suvenirul în numele familiei lui Brian Taylor, un polițist britanic care a servit în forțele de poliție din Northumbria, regiunea în care se află Newcastle, scrie DPA, citat de Yahoonews.

Lui Taylor i sa permis să tragă cu arma în timpul unei vizite din 1984 la Departamentul de Poliție din New York. El însuși fusese atacat în timp ce călătorea într-o mașină de poliție în timpul vizitei și, drept scuze, i s-a arătat un mic muzeu al poliției unde era păstrat revolverul.

„Acolo i s-a permis să tragă cu arma care a tras gloanțele care au împușcat una dintre cele mai bune și mai iubite vedete ale muzicii, John Lennon. Glonțul și cartușul au fost recuperate și oferite lui Taylor cadou. Bărbatul l-a păstrat pe peretele biroului său pentru restul carierei sale”, a spus casa de licitații pe site-ul său.

 

Glonțul, vândut unui fan al lui John Lennon

 

Familia a decis ca obiectul să fie predat altui fan al formației Beatles, a spus casa de licitații.

Asasinul lui John Lennon, Mark David Chapman, care acum are 68 de ani, ispășește o închisoare pe viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *