Un prezentator de radio din Belgia le-a cerut ascultătorilor să-l împuște pe premierul Alexander De Croo. Reacția oficialului

Un prezentator de radio din Belgia le-a cerut ascultătorilor să-l împuște pe premierul Alexander De Croo. Reacția oficialului

Premierul belgian Alexander De Croo a depus o plângere împotriva unui prezentator de radio local care ar fi cerut ascultătorilor să-l împuște, relatează Politico.

La Radio Waregem 1, la sfârşitul zilei de miercuri, prezentatorul, care ulterior a fost suspendat din funcţie, relata despre tentativa de asasinat care a avut loc în aceeaşi zi asupra prim-ministrului slovac Robert Fico.

„Tuturor celor care se gândesc să-l împuște pe Alexander De Croo, dar nu îndrăznesc să o facă din cauza siguranței acelui tip, vedeți că se poate împușca un prim-ministru. Așa că aș zice: mergeți înainte”, a spus prezentatorul, potrivit canalului de știri al postului public flamand VRT.

„Apelul la violență este pedepsit. Plângerea a fost depusă la poliția din Waregem. Prim-ministrul își continuă campania”, a anunțat Barend Leyts, directorul de comunicare al lui De Croo, în contextul în care Belgia urmează să organizeze alegeri federale pe 9 iunie.

Postul de radio Waregem 1 a anunțat că l-a suspendat imediat pe prezentator, argumentând că „a apreciat complet greșit momentul și contextul și, prin urmare, nu a trebuia să facă această declarație”.

„Ieri un angajat a făcut o declarație greșită la Waregem 1. Prezentatorul spune că a vrut să spună asta într-un mod glumeț, dar nu s-a simțit așa. Își cere scuze ascultătorilor și Waregem 1”, se arată în comunicat.

Premierul slovac Robert Fico – care se află în prezent în stare „stabilă, dar foarte gravă” – a fost împușcat miercuri după-amiază. Un bărbat în vârstă de 71 de ani, Juraj Cintula, a fost acuzat de tentativă de omor .

FOTO: Hepta

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *