Update: Un tren de călători a deraiat în apropiere de Roșiori de Vede. Circa 200 de pasageri înăuntru / A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Update: Un tren de călători a deraiat în apropiere de Roșiori de Vede. Circa 200 de pasageri înăuntru / A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Update: O femeie a ajuns la spital după ce a fost rănită la spate în urma impactului, alte două femei au făcut atac de panică, dar au refuzat transportul la spital. 12 ambulanțe și un echipaj de descarcerare au ajuns la fața locului. Cauza accidentului feroviar ar fi fost șinele de cale ferată care sunt foarte vechi și care s-au îndoit, moment în care a deraiat trenul.

Două vagoane ale unui tren de călători au deraiat, marți, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, a anunțat CFR printr-un comunicat de presă, citat de Presshouse.ro.

 

Trenul a deraiat la câteva minute după plecarea din stația Roșiori de Vede

 

CFR a precizat că este vorba despre ultimele două vagoane din compunerea garniturii.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596.

Trenul 1596, care circulă în relația Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunțat telefonic dispeceratul de circulație faptul că, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunere garniturii”, afirmă CFR.

 

Circa 200 de pasageri în tren

 

În tren ar fi aproximativ 200 de pasageri.

„Din primele informații, în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului. Precizez faptul că, celelate trenuri, care tranzitează stația Atârnați, vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri”, mai notează CFR.

 

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

 

Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție, însă din informațiile preliminare reiese că vagoanele nu s-au răsturnat, notează și G4Media.ro.

La fața locului au fost mobilizate o mașină de stingere, un echipaj de descarcerare, nouă ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SAJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *