USR cere Parlamentului să trimită Curtea de Conturi la RAAPPS în cazul renovării vilei pentru Iohannis. Moșteanu: „Nu se poate ca într-un stat democratic să fie un așa mare secret cu renovarea unui imobil civil pe așa mulți bani” (VIDEO)

USR cere Parlamentului să trimită Curtea de Conturi la RAAPPS în cazul renovării vilei pentru Iohannis. Moșteanu: „Nu se poate ca într-un stat democratic să fie un așa mare secret cu renovarea unui imobil civil pe așa mulți bani” (VIDEO)

Ionuț Moșteanu, lider al deputaților USR și purtător de cuvânt al partidului, a depus o solicitare la conducerea Camerei Deputaților pentru a trimite Curtea de Conturi la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), ca să verifice cum folosește aceasta banii publici pentru a renova vila din Primăverii ce ar urma să-i revină lui Klaus Iohanis după ce-și încheie mandatul de președinte.

Curtea de Conturi este instituția care controlează modul de gestionare a banilor publici. Solicitarea trebuie votată, marți, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Cererea a fost făcută în contextul în care șefii RAAPPS au refuzat să-i dea lui Moșteanu acces la documentele secretizate legate de această renovare, deși avea dreptul să consulte actele, fiind parlamentar.

 

Moșteanu: Ciolacu și Ciucă vor să bage 7 milioane de euro în renovarea vilei pentru Iohannis

 

„O să vedem dacă PSD și PNL încearcă în continuare să mușamalizeze această mare șmecherie, pregătirea casei pentru retragerea lui Iohannis. Că sunt sigur că despre asta e vorba. Altfel, ar fi ieșit de mult Ciolacu, Ciucă, l-ar fi pus pe directorul RAAPPS să iasă să spună: ”uitați, facem un imobil pentru nu știu ce”.

Nu se poate ca într-un stat european democratic să fie atât de mare opacitatea, un așa mare secret cu o renovare a unui imobil civil – civil nu militar – din bani publici. Dacă era militar, mai înțelegeam, că cine știe ce secrete sunt acolo, rachete, radare… Dar e un obiectiv civil, o casă de pe un bulevard din București, pe care trece toată lumea, în care Ciolacu și Ciucă vor să bage 7 milioane de euro doar în renovare. Un preț exorbitant de 6.000 de euro pe metru pătrat, un spațiu exorbitant de 1.200 metri pătrați care, după toate aparențele, e pregătit pentru Iohannis”, a declarat Ionuț Moșteanu, în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

 

Moșteanu: Faraonul Iohannis a vrut palat

 

„Nu acceptăm noi, USR, că o bucățică din statul român face ce vrea și nu dă socoteală publicului pentru banul public cheltuit. O să insistăm până se face lumină.

Sunt convins că Iohannis, în stilul lui de faraon, i-a cerut lui Ciucă din 2022, de când a început această odisee a acestui imobil cu acel contract secretizat prin Horărâre de Guvern, să-i pregătească palatul. Sunt sigur.

Nu există nicio rațiune pentru care RAAPPS să se apuce să renoveze pe o grămadă de bani, e ceva inimaginabil, acest imobil decât ca să-l pregătească pentru Iohannis. Dacă e altă destinație, dl Ciolacu, care are în subordine RAAPPS, dl Ciucă, care a secretizat contractul, trebuie să spună”, a mai afirmat Ionuț Moșteanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *