„Va fi disciplină de studiu”. Profesorii ruși, învățați cum să piloteze drone, la Universitatea Tehnică din Groznîi

RMAG news

250 de profesori din Cecenia, Osetia de Nord și regiunea Volgograd participă la cursuri de învățare de operare de drone, la Universitatea Tehnică de Stat (GGNTU) din Groznîi, capitala Ceceniei, fieful comandantului Ramzan Kadîrov, transmite publicația de stat Cecenia Astăzi.

Instruirea va dura două săptămâni, iar „dascălii vor învăța cum să asambleze, să configureze și să piloteze diferite tipuri de drone”. Programul va fi condus de angajați ai Federației de Curse de Drone din Cecenia și are loc în cadrul proiectului federal „Personal pentru Apărare”.

Prezentarea oficială spune că, până în 2030, „controlul dronelor va fi disciplină de studiu în toate școlile și instituțiile de învățământ secundar, iar apoi în universități“.

Acest lucru „este necesar pentru a implica cât mai mule persoane în industria de apărare”, au transmis, anterior, autoritățile.

În februarie, Universitatea Tehnică a Petrolului din Groznîi a primit un grant de 254 de milioane de ruble, circa 2,5 milioane de euro, pentru „un centru de dezvoltare inginerească în industrie, inginerie mecanică și crearea de drone”.

Noile tehnologii vor fi folosite în sfera civilă sau militară, când va deveni operațional centrul.

Din mai 2023, Universitatea Tehnică a Petrolului se află sub sancțiune SUA care au fost impuse din cauza invaziei Ucrainei.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *