Val de cutremure noaptea trecută, în Napoli. Oamenii au ieșit panicați pe străzi

Val de cutremure noaptea trecută, în Napoli. Oamenii au ieșit panicați pe străzi

Un cutremur puternic s-a produs în Napoli în dimineața zilei de joi, 4 aprilie. Potrivit datelor furnizate de INGV, două evenimente s-au înregistrat la primele ore ale dimineții, primul la 7:14 dimineața cu o magnitudine de 2,9 pe scara Richter și adâncimea estimată la 3 km, iar cel de-al doilea la 7:32 dimineața cu o magnitudine de 3,2 și adâncimea de 2,6 km. Epicentrul acestui cutremur s-a situat în portul Pozzuoli.

Aceste evenimente par să facă parte dintr-un roi seismic care a avut loc de-a lungul nopții în zona Campi Flegrei, situată la granița dintre oraș și provincia de Vest, scrie StiriDiaspora.

Datele furnizate de seismografe indică înregistrarea a 13 seisme între orele 3:48 și 7:32 dimineața, majoritatea fiind extrem de superficiale, cu adâncimi cuprinse între 0,3 și 1 km. Totuși, patru dintre acestea au avut o adâncime mai mare, între 2,6 și 3 km.

Amploarea evenimentelor încă nu a fost calculată. Oamenii scriu pe rețelele de socializare că au simțit cutremurul, iar unii dintre ei chiar au ieșit din case, în ciuda orelor târzii.

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște. Meteorologii au emis primele estimări, iar veștile sunt îmbucurătoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *