Veste excelentă pentru o parte dintre români: nu mai trebuie să se deplaseze la ITP. RAR vine direct acasă

Veste excelentă pentru o parte dintre români: nu mai trebuie să se deplaseze la ITP. RAR vine direct acasă

Mii de români primesc o veste excelentă de la autorități: nu mai trebuie să se deplaseze cu autovehiculele la service-ul IPT. Asta pentru că angajații RAR vin la domiciliu pentru a realiza inspecția.

Șoferii români care nu mai trebuie să meargă la service pentru ITP. Angajații RAR vin la domiciliul lor

În ultimii ani, proprietarii de utilaje agricole de mare tonaj au făcut demersuri prin care au cerut autorităților competente ca serviciile de ITP să poată fi efectuate la domiciliu.

Răspunsul primit a fost unul pozitiv. Registrul Auto Român a anunţat sprijinirea fermierilor şi apicultorilor care solicită eliberarea cărţii de identitate a vehiculului (CIV) şi efectuarea inspecţiei tehnice periodice (ITP) la domiciliu sau locul de garare al acestora.

Astfel, în acest an, pentru realizarea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) sau pentru obținerea Certificatului de Înmatriculare (CIV) pentru utilajele deținute, fermierii și apicultorii nu mai sunt nevoiți să meargă personal la RAR. Mai exact, acesta servicii vor veni direct la locația lor.

Cei de la RAR demarează campania ”Venim noi la voi!”. Echipele celor de la RAR se deplasează cu autolaboratoarele mobile în teren pentru efectuarea ITP și eliberarea CIV (sau a atestatului tehnic) pentru tractoare și utilaje agricole.

Din 2024, reprezentanții RAR Sibiu au anunțat că procedura de ITP a fost extinsă și pentru pavilioanele speciale apicole. ”Am extins procedura de ITP la domiciliu și pentru pavilioanele speciale apicole”, au declarat pentru Sibiu 100% reprezentanții RAR Sibiu.

Pentru a face ITP-ul la domiciliu, agricultorii și apicultorii pot contacta șefii reprezentanțelor teritoriale ale RAR. Aici se vor  stabili detaliile concrete ale deplasării autolaboratoarelor noastre, fără a fi neapărat nevoie de implicarea directă a reprezentanţilor UAT.

”Noi le recomandăm celor interesaţi să ceară sprijinul primăriilor pentru o mai bună organizare: identificarea unui spațiu pentru desfășurarea activităţilor, informarea tuturor celor interesați etc.”, mai spun cei de la RAR.

Care sunt costurile pentru înmatricularea vehiculelor

În primele 6 luni din 2024, au fost eliberate în urma acestor activități aproximativ 10.000 de CIV pentru tractoare și aproape 2.700 de atestate tehnice pentru mașinile autopropulsate pentru lucrări.

Cei de la RAR au anunțat și care sunt costurile. Astfel, trebuie spus că pentru înmatricularea vehiculelor sumele variază în funcție de starea lor anterioară. Se pleacă de la 1.165 de lei pentru vehicule care nu au fost înmatriculate anterior în România și 500 de lei pentru cele deja înmatriculate în țară.

Dacă vorbim de Inspecția Tehnică Periodică (ITP), suma este de 266 de lei. Pentru mașinile autopropulsate utilizate în lucrări, costul pentru obținerea atestatului tehnic este de 860 de lei, iar ITP-ul pentru aceste mașini costă 380 de lei.

Please follow and like us:
Pin Share