100 până la JO. Macron inaugurează centrul acvatic, o „realizare arhitecturală

Rmag Breaking News

Preşedintele Emmanuel Macron va inaugura, joi, Centrul Acvatic Olimpic din Saint-Denis, care va găzdui probele de înot sincron, sărituri în apă şi polo de la Jocurile Olimpice de la Paris, înainte de o „inspecţie generală a şantierului”, cu o sută de zile înainte de debutul competiţiei, informează AFP.

Palatul Elysee a lăudat construcţia centrului acvatic, pe care îl consideră o „realizare arhitecturală şi ecologică, care reprezintă perfect utilitatea Jocurilor pentru ţară”.

Construcţia centrului acvatic a costat 188 de milioane de euro, el putând găzdui 5.000 de spectatori pentru concursurile de înot artistic, sărituri în apă şi polo.

Având cea mai mare şarpantă concavă de lemn din lume, această construcţie va permite reducerea costurilor de consum de energie cu 30 la sută, a explicat pentru presă un consilier al şefului statului, care se va întâlni cu muncitorii care au participat la construcţie.

„Graţie Jocurilor Olimpice, avem 18 bazine noi care au fost construite sau renovate, care vor putea fi date în folosinţă locuitorilor Parisului”, a transmis preşedinţia.

După ce a inaugurat, la finele lunii februarie, Satul Olimpic, situat tot la Saint-Denis, preşedintele Franţei continuă în cadenţa pregătirilor.

„Pe 17 aprilie vom fi cu 100 de zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice. Deci, începând de săptămâna viitoare, preşedintele a cerut miniştrilor săi să fie teren pentru a inspecta toate şantierele şi pentru a se asigura că totul decurge conform calendarului”, a anunţat anturajul şefului statului.

The post 100 până la JO. Macron inaugurează centrul acvatic, o „realizare arhitecturală appeared first on Cotidianul RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *