2023, anul dezastrelor naturale. Mii de oameni au murit în urma calamităților – Imaginile apocaliptice

2023, anul dezastrelor naturale. Mii de oameni au murit în urma calamităților – Imaginile apocaliptice

La începutul lunii februarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit Siria și Turcia. Acesta a fost urmat de o serie de replici puternice și de încă un seism major, care a avut loc doar câteva ore mai târziu. Potrivit ONU, aproximativ 50 de mii de oameni si-au pierdut viața.

Foto: Profimedia

Nici China nu a scăpat de dezastrele naturale. În luna iulie, nord-estul țării a fost grav afectat de inundații fără precedent. Acestea au fost provocate de taifunul Doksuri, al cincilea care a lovit Pacificul în 2023.

Foto: Profimedia

În Hawaii, un incendiu de vegetație a devastat insula Maui. Aproape 100 de persoane au fost ucise, iar o mare parte din orașul istoric Lahaina a fost transformat în cenușă.Foto: Profimedia

Grecia a fost și ea grav afectată în timpul verii. Aici a avut loc cel mai mare incendiu de vegetație înregistrat vreodată în Uniunea Europeană. Cel puțin 26 de oameni și-au pierdut viața.

Foto: Profimedia

De asemenea, în acest an, Statele Unite au îndurat o serie fără precedent de 23 de dezastre naturale. Au fost provocate pagube de miliarde de dolari, printre cele mai costisitoare calamități din istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *