2023, anul dezastrelor naturale. Mii de oameni au murit în urma calamităților – Imaginile apocaliptice

2023, anul dezastrelor naturale. Mii de oameni au murit în urma calamităților – Imaginile apocaliptice

La începutul lunii februarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit Siria și Turcia. Acesta a fost urmat de o serie de replici puternice și de încă un seism major, care a avut loc doar câteva ore mai târziu. Potrivit ONU, aproximativ 50 de mii de oameni si-au pierdut viața.

Foto: Profimedia

Nici China nu a scăpat de dezastrele naturale. În luna iulie, nord-estul țării a fost grav afectat de inundații fără precedent. Acestea au fost provocate de taifunul Doksuri, al cincilea care a lovit Pacificul în 2023.

Foto: Profimedia

În Hawaii, un incendiu de vegetație a devastat insula Maui. Aproape 100 de persoane au fost ucise, iar o mare parte din orașul istoric Lahaina a fost transformat în cenușă.Foto: Profimedia

Grecia a fost și ea grav afectată în timpul verii. Aici a avut loc cel mai mare incendiu de vegetație înregistrat vreodată în Uniunea Europeană. Cel puțin 26 de oameni și-au pierdut viața.

Foto: Profimedia

De asemenea, în acest an, Statele Unite au îndurat o serie fără precedent de 23 de dezastre naturale. Au fost provocate pagube de miliarde de dolari, printre cele mai costisitoare calamități din istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *