Simona nu crede în contaminarea intenționată

Și acum, după ce tribunalul de la Lausanne a pus capăt coșmarului Simonei Halep legat de dopaj, multă lume continuă să se întrebe cum a fost posibil ca românca să fie contaminată cu un produs dopant pe care nu l-a ingerat în mod voluntar.

 

De aici, a venit suspiciunea unui act comis cu bună știință din anturajul Simonei, cu evidentul scop de a-i pune capăt carierei. Dar Halep respinge categoric existența intenției și merge pe dubla variantă neglijență și întâmplare nefericită. Într-un interviu acordat Antena 3, ea povestește despre modul cum a lucrat cu echipa lui Patrick Mouratoglou.

„Când m-am dus la Academie (n.r. la Patrick Mouratoglou), am spus că voi crede total în oamenii cu care lucrez. Așa a fost mereu. Când îți angajezi oameni să lucreze cu tine, nu trebuie să ai îndoieli. Așa s-a întâmplat și acum.

Am discutat că trebuie să îmi schimb suplimentele pentru că aveau prea mult zahăr. Când mi-au recomandat acest supliment, am întrebat dacă sunt sigure și testate. Eu toată viața mea am fost stresată cu acest lucru. Niciodată nu m-am gândit că pot trece printr-o asemenea nedreptate. Când le-am luat din nou, am mai întrebat o dată. Mai mult nu puteam să fac. Poate ar fi trebuit, dar niciun sportiv nu merge singur la laborator.

Sunt convinsă că nimeni nu a făcut nimic intenționat. A fost pur și simplu neglijență din partea echipei pentru că nu a verificat, dar și o întâmplare, un ghinion. Nu avea ce să caute acea substanță în suplimentul respectiv.

Din câte am înțeles, când se face acest produs, când se amestecă, e posibil să fi rămas ceva dinainte pe blender. Sunt convinsă că nu au făcut-o cu rea intenție. Toți cei de la Academie și-au asumat, au semnat niște formulare în care au recunoscut că este vina lor. Toată lumea a știut înaintea primului meu interogatoriu”.

Când mi-am făcut echipa de apărare, le-am spus: «Cereți toate camerele video, cu cine am fost, cu cine am stat. Să vedem dacă s-a întâmplat ceva!» Acesta este primul gând, că cineva mi-ar face rău. Nu credeam în răutate, dar am cerut să facem tot ce se poate pentru a vedea de unde vine problema. Așa a fost primul gând, că cineva voia să îmi facă rău, dar apoi am abandonat această idee.

The post Simona nu crede în contaminarea intenționată appeared first on Cotidianul RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *