Marcel Ciolacu, anunț important pentru microîntreprinderi. „Vom negocia cu Comisia Europeană”

Marcel Ciolacu, anunț important pentru microîntreprinderi. „Vom negocia cu Comisia Europeană”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că va discuta cu reprezentanții Comisiei Europene în legătură cu regimul fiscal al microîntreprinderilor din România, în timp ce executivul european spune că impozitarea IMM-urilor e prea relaxată.

Ciolacu: „Acel jalon din PNRR este un coșmar”

„Voi avea o discuţie aplicată cu cei de la Comisia Europeană pentru că nu sunt de acord cu o nouă scădere a pragului la microîntreprinderi. Vom negocia aşa cum am făcut-o şi anul trecut cu deficitul. Acel jalon din PNRR pus de USR şi Cîțu este un coşmar”, a declarat premierul pentru DC News.

Jalonul la care a făcut referire Ciolacu este Jalonul 206 din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), care obligă modificarea Codului Fiscal „în vederea reducerii graduale a ariei de aplicabilitate a regimului special de taxare pentru microîntreprinderi”.

Bruxelles spune că impozitarea IMM-urilor este prea relaxată

Comisia Europeană spune că impozitarea IMM-urilor este prea laxă dar ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, luna trecută, că țara noastră „și-a îndeplinit jalonul” și că nu va negocia cu Comisia Europeană un plafon mai mic de 500.000 de euro.

Aproximativ 500.000 de firme din România au o cifră de afaceri sub jumătate de milion de euro, fiind încadrate la categoria IMM-uri.

„Cu adevărat, dacă nu ajungem la un acord România riscă să piardă 500 de milioane euro pentru neîndeplinirea jalonului 206”. „Cred că urmează să avem o discuţie publică şi să avem cu cei afectaţi. Nu susţin modificarea”, a declarat Marcel Ciolacu săptămâna trecută, întrebat fiind dacă caută soluții mai bune împreună cu reprezentanții UE și dacă va reduce pragul pentru IMM-uri.

Comisia Europeană cere României reducerea pragmului la microîntreprinderi la 50.000 de euro în acest an, invocând creșterea colectărilor la bugetul de stat și combaterea mai eficientă e vaziunii fiscale.

„Trebuie să avem un impact semnificativ, ceea ce înseamnă o scădere rapidă a pragului pe microîntrepinderi, cu mult înainte de 2026”, au reclarat reprezentanții executivului comunitar aflați, luna trecută, în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *