Care sunt cele mai vândute mașini ale anului 2024. Cum arată topul preferințelor românilor

Care sunt cele mai vândute mașini ale anului 2024. Cum arată topul preferințelor românilor

Care sunt cele mai vândute mașini ale anului 2024. Cele mai populare branduri care i-au convins pe români să plece la drum cu ele.

Care sunt cele mai vândute mașini ale anului 2024

Fără doar și poate, mașina este indispensabilă pentru milioane de români. Pentru că mulți nu își pot vedea viața fără un autoturism în posesie, vânzările de anul acesta vorbesc de la sine.

Producătorii auto din România au centralizat toate vânzările din 2024 și au putut întocmi un top al celor mai cumpărate mașini. Până în luna septembrie, au fost înmatriculate 115.509 autoturisme, cu 4.33% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut.

Pe primul loc în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba de mașini se află Dacia. Anul acesta, șoferii din Românii au cumpărat 34.138 de mașini Dacia. Pe locul doi, cu 10.027 unități vândute se află Toyota.

Tot pe podium, pe locul trei, se află Hyundai, cu 7.807 unități vândute. Pe locul patru regăsim Skoda, cu 7.564 unități vândute. La o mică diferență, cu 7.363 unități vândute, pe locul cinci se află Renault.

Topul celor mai cumpărate mașini ale acestui an este completat de Volkswagen cu 7.131 unități și de Ford cu 4.920 de unități. Anul acesta, potrivit producătorilor auto, românii au cumpărat 4.092 de mașini Mercedes, 3.770 de mașini BMW și 3.523 de mașini Suzuki.

Românii continuă să cumpere mașini la mâna a doua produse în Germania

Românii care nu dispun de bani suficienți pentru a cumpăra o mașină nouă, primesc vești bune. Potrivit specialiștilor, mașinile second hand vor costa mai puțin. Totul se datorează redresării pieței de mașini noi.

În cazul mașinilor la mâna a doua, topul preferințelor românilor arată diferit. Potrivit studiului realizat de carVertical, românii continuă să aibă o afinitate pentru mașinile produse în Germania.

Cele mai cumpărate mașini la mâna a doua sunt Volkswagen, Audi și BMW. Românii își mențin aceste preferințe de ani buni de zile și nu au de gând să le schimbe prea curând.

Până în luna septembrie a acestui an, în România au fost înmatriculate pentru prima oară 28.639 de mașini second hand. În 2024, numărul lor a crescut cu 9.2% comparativ cu luna septembrie a anului trecut.

Please follow and like us:
Pin Share