Angajaţii din Sănătate protestează la sediile ministerelor Sănătăţii şi Muncii. Ce revendicări au

Aproximativ 300 de persoane sunt așteptate să protesteze joi, 22 februarie, în fața Ministerelor Sănătăţii şi Muncii, nemulţumite de majorarea salariilor cu doar 15%, creştere care în opinia lor acoperă numai parţial inflaţia şi este departe de nivelul acesteia din ultimii ani, a transmis Federația Solidaritatea Sanitară.

Programul este următorul:

pichetarea Ministerului Sănătății în intervalul orar 12.00 – 13.30
pichetarea Ministerului Muncii în intervalul orar 13.30 – 15.00.

Reprezentanţii Solidaritatea Sanitară au anunţat că programul de proteste continuă deoarece Guvernul îşi menţine intenţia de creştere a salariilor de bază cu doar 15% şi „refuză să negocieze”.

„Deşi Guvernul prezintă această măsură drept o creştere salarială, ea nu reprezintă o creştere a puterii de cumpărare a veniturilor salariale ale angajaţilor din sănătate. Este doar o acoperire parţială a inflaţiei, departe de nivelul acesteia din ultimii ani. A discuta despre o creştere salarială înseamnă a discuta despre creşterea puterii de cumpărare. Orice altă formă de «creştere» salarială care nu îndeplineşte această condiţie menţine status-quo-ul scăderilor veniturilor salariale”, a precizat Federaţia Solidaritatea Sanitară.

Federaţia Solidaritatea Sanitară a transmis pe 31 ianuarie că intenționează să declanșeze greva generală peste 10 zile, dacă Guvernul nu îi primește la noi negocieri, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Guvernul i-a primit de două ori la discuții în acest an pe cei de la Federaţia Solidaritatea Sanitară. Ultima discuție, cea din 5 februarie, s-a terminat în mai puțin de o oră și jumătate, fără o concluzie definitivă și discuțiile vor continua, au declarat atunci surse guvernamentale pentru Libertatea. Federația Solidaritatea Sanitară spunea atunci că punctul de plecare la negocieri va fi creşterea cu 20% a tuturor salariilor în sistemul de sănătate, după ce Guvernul Ciolacu acceptase oficial o creștere cu 15%.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *