Anunțul trist făcut de Teatrul „Ion Creangă“. S-a stins din viață un actor îndrăgit al teatrului pentru copii

Anunțul trist făcut de Teatrul „Ion Creangă“. S-a stins din viață un actor îndrăgit al teatrului pentru copii

Teatrul „Ion Creangă” anunță cu profundă tristețe trecerea în neființă a actorului Ion Gheorghe Arcudeanu, unul dintre cei mai apreciați actori ai teatrului pentru copii, eveniment survenit la data de 6 mai 2024.

Doliu în lumea teatrului pentru copii

Ion Gheorghe Arcudeanu a interpretat peste 50 de roluri pe scenă la Teatrul Ion Creangă, lăsându-și amprenta în numeroase spectacole ce au fermecat zeci de generații de copii.

„Teatrul „Ion Creangă” anunță cu durere dispariția actorului Ion Gheorghe Arcudeanu. Timpul are și el răbdarea lui; oricât de mult am vrea să îl eludăm, în final, inevitabilul se va produce.

Chiar dacă momentul este unul dificil pentru familie și colegi deopotrivă, am vrea să ne amintim de Ion Gheorghe Arcudeanu așa cum era el tot timpul, vesel, binevoitor și întotdeauna pregătit să glumească”, au scris reprezentanții teatrului pe Facebook.

Cele mai importante roluri pe care le-a avut marele actor

De-a lungul carierei sale, a adus viață personajelor precum Ieremia din ,,Toate pînzele sus’’, Păcală în ,,Snoave cu măști’’, Geppeto în ,,Pinocchio’’, Crainicul în ,,Războiul bucatelor’’, Iepurele de martie în ,,Alice în Țara Minunilor’’, Învățătorul în ,,Amintiri din copilărie’’, Roșu Împărat în ,,Harap Alb’’.

Acestea sunt doar câteva dintre rolurile în care și-a însuflețit personajele cu energia sa debordantă, umorul său caracteristic și înțelepciunea pe care o împrumuta fiecărui personaj pe care îl dădea viață.

Unde își pot lua adio oamenii care l-au îndrăgit

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu pot să o facă marți, 7 mai, la Capela Cimitirului Sf. Vineri, începând cu ora 15.00. Înmormântarea va avea loc miercuri la aceeași locație.

„În numele tuturor celor cărora le-ați adus zâmbetul pe buze, dorim să vă mulțumim și vă dorim un drum lin către cealaltă culisă a vieții.

Îi puteți aduce un ultim omagiu astăzi, 7 mai, la Capela Cimitirului Sf. Vineri, începând cu ora 15.00. Înmormântarea va avea loc mâine, 8 mai, ora 15:00, la Cimitirul Sf. Vineri (Calea Griviței nr. 202)”, a precizat pagina de social-media a instituției.