Calea Victoriei redevine pietonală. Când va începe programul „Străzi deschise”

Calea Victoriei redevine pietonală. Când va începe programul „Străzi deschise”

Calea Victoriei va redeveni pietonală începând cu acest weekend, programul „Străzi deschise” fiind reluat. Anunțul a fost făcut joi de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

 

În ce perioadă se va desfășura programul

 

„Începe cel mai mare eveniment outdoor din București, ”Străzi deschise, București – Promenadă urbană” care transformă, din data de 6 aprilie și până în 13 octombrie, arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare. În aceste zone se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expoziții, ateliere pentru copii și activități sportive. Peste un milion de bucureșteni și turiști au participat anul trecut la acest eveniment”, a transmis edilul, pe pagina sa de Facebook.

Astfel că, în primul weekend, 6-7 aprilie 2024, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10:00 și 22:00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor.

 

Când se reia traficul pe Calea Victoriei

 

Nicușor Dan menționează că „în weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *