Cât costă un buchet de flori pentru 1 și 8 martie / Cu cât s-au scumpit în comparație cu anul trecut

Cât costă un buchet de flori pentru 1 și 8 martie / Cu cât s-au scumpit în comparație cu anul trecut

Nu mult ne mai desparte de luna femeilor. Anul acesta, un buchet de flori pentru 1 și 8 martie a crescut semnificativ, în comparație cu 2023. Mulți români, în special bărbați, au început deja să caute buchetul perfect pentru a nu da greș de 8 martie.

Prețurile nu sunt de partea bărbaților anul acesta, întrucât au crescut considerabil în comparație cu anul trecut. Prețul unui aranjament floral poate să ajungă și la câteva sute de lei.

Prețul unui buchet de flori pentru 1 și 8 martie

Multe dintre florile din piețe și magazine sunt importante din Olanda. Anul acesta, prețul lor este cu 30% mai mare în cazul speciilor de primăvară și cu 40% mai mare în cazul trandafirilor. În 2024, de 1 și 8 martie, cele mai căutate flori sunt lalelele, zambilele și freziile. Prețul unui singur fir variază între 7 și 8 lei.

În acest caz, un buchet simplu de șapte lalele poate să coste 50 de lei, iar unul mai elaborat poate ajunge la 100 de lei și chiar să depășească acest prag.

Bărbații care își doresc să le ofere ceva mai special femeilor, de ziua lor, trebuie să știe că prețul unui aranjament floral mai sofisticat începe de la 150 de lei, scrie Antena3.ro.

Chiar dacă prețurile sunt mai mari decât anul trecut, industria florilor continuă să fie printre cele mai profitabile. Anul acesta se anticipează că vânzările de flori vor depăși pragul de 30 de milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *