Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni, de fapt. Multe gospodine nu știu, din acest motiv se strică repede

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni, de fapt. Multe gospodine nu știu, din acest motiv se strică repede

Dulceața de căpșuni este un desert adorat de mulți români, dar cât timp se fierbe, de fapt? Există niște sfaturi de care e bine să țină cont orice gospodină.

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Toate gospodinele trebuie să știe

Atunci când vrei să faci dulceață de căpșuni, e bine să ții cont de câteva reguli simple pentru ca aceasta să iasă așa cum trebuie. Un detaliu foarte important este dat chiar de alegerea fructelor.

E nevoie de căpșuni rotunde, mici și moi pentru dulceață. Pentru un kilogram de căpșuni, ai nevoie de un kilogram de zahăr, o lămâie și o linguriță de rom de calitate.

Căpșunile se spală bine, se scot codițele lor și se lasă să se scurgă. Fructele se pun într-un vas mare, de 2 – 4 litri, iar zahărul se adaugă în proporție de 1:1. Mai exact, e nevoie de o cantitate egală de zahăr în raport cu cantitatea de căpșuni.

Se amestecă bine zahărul și căpșunile, apoi se lasă să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 1 – 2 ore. Pot fi ținute și mai mult, deoarece acest lucru ajută la eliberarea sucului din fructe, iar procesul de fierbere va fi mult mai simplu.

Se pune vasul la foc mediu, iar amestecul se aduce la fierbere. Se adaugă rom și zeama de lămâie. Se amestecă în mod constant astfel încât să nu se ardă. După ce amestecul începe să fiarbă, temperatura se reduce la foc mic și se continuă fierberea. Se amestecă ocazional.

Pe măsură ce fierbe dulceața, compoziția se va îngroșa și va deveni, totodată, mai vâscoasă. Consistența se poate testa prin picurarea unei cantități mici pe o farfurie rece.

Atunci când dulceața se îngroașă și nu curge, atunci înseamnă că este gata. Un vechi truc spune că trebuie să urmărești bine fructele până când acestea se ridică la suprafață și plutesc în sirop, potrivit a1.ro.

Atunci când dulceața ajunge la consistența potrivită, vasul se ia de pe foc și se lasă la răcit. Borcanele curate și uscate trebuie pregătite pentru a adăuga în ele dulceața.

După ce torni dulceața în borcane, acestea se sigilează cât mai bine. Dulceața se lasă să se răcească complet în borcane. Acestea se păstrează într-un loc întunecat și răcoros.

Trucul pentru ca dulceața să reziste mai mult

Dacă vrei ca dulceața să reziste cât mai mult, atunci poți aplica un truc cunoscut mai ales de bunici. Acestea obișnuiau să adauge în compoziție aspirină.