Ce riscă Diana Șoșoacă pentru imaginile în care apare în vestonul Armatei Române. După Poliție, și MApN a deschis o anchetă internă

Ce riscă Diana Șoșoacă pentru imaginile în care apare în vestonul Armatei Române. După Poliție, și MApN a deschis o anchetă internă

Ministerul Apărării a anunțat o anchetă internă ca urmare a imaginilor în care senatoarea Diana Șoșoacă apare îmbrăcată în uniforma oficială a Armatei Române, potrivit Libertatea.

 

MApN, anchetă internă după imaginile cu Diana Șoșoacă

 

MApN va încerca să îl identifice pe militarul care i-a oferit Dianei Șoșoacă uniforma. Dacă va fi formulată și o plângere, senatoarea riscă să primească o amendă.

„Respingem cu fermitate orice încercare făcută de oricine de a folosi simboluri și elemente de uniformă ale Armatei. În videoclipuri, vestonul pare același pe care îl avem și noi în dotare. Legal există Ordonanța de Guvern 51/1994, articolul 9; dacă cineva a vândut sau a pus la dispoziție echipamente militare fără acordul MApN este o încălcare a legislației”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, generalul de brigadă Constantin Spînu, pentru Libertatea.

Diana Șoșoacă riscă și deschiderea unui dosar penal dacă o anchetă a Poliției va demonstra că senatoarea a purtat vestonul oficial al Armatei Române și alte echipamente similare uniformei pentru a „juca rolul” unui angajat MApN, au precizat surse din MAI pentru Libertatea.

Surse din Armată au mai explicat pentru Libertatea că „MApN poate lua măsuri doar împotriva cadrelor active” și „nu se poate îndrepta împotriva rezerviștilor sau a altcuiva care a făcut rost de uniforme cine știe de unde”.

Militarii rezerviști pot lua acasă uniformele militare oficiale pe care le utilizează în cadrul stagiilor de pregătire de scurtă durată.

 

Anchetă internă și la nivelul Poliției

 

În videoclipul în care poartă vestonul Armatei, Diana Șoșoacă se află pe o motocicletă a Poliției Române, astfel că polițiștii au deschis la rândul lor o anchetă internă.

„Conducerea IGPR condamnă ferm orice asociere a unui angajat al instituției cu o persoană aflată în campanie electorală și folosirea echipamentelor și a tehnicii din dotare pentru promovarea unor programe electorale, candidați ori partide politice. De asemenea, conducerea a dispus de urgență efectuarea de verificări cu privire la posibile încălcări ale legislației electorale și ale Legii privind Statutul Polițistului”, a declarat Poliția Română într-un comunicat de presă.