Cinci copii din Galaţi, agresaţi fizic şi psihic de către bunici timp de 10 ani. „Nu ai voie să mânânci fără ştirea mea! Mânânci cât îţi dau eu!”

Cinci copii din Galaţi, agresaţi fizic şi psihic de către bunici timp de 10 ani. „Nu ai voie să mânânci fără ştirea mea! Mânânci cât îţi dau eu!”

Cinci copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, au fost agresaţi fizic şi psihic, după ce mama lor i-a lăsat în plasament la bunica paternă în urmă cu aproximativ 10 ani, relatează Antidotul şi News.ro.

Pe parcursul celor 10 ani minorii au crescut într-un mediu viciat, cu scandaluri, bătăi, limbaj trivial și amenințări, scrie sursa citată. Toţi cei cinci minori locuiau într-o cameră cu paturi supraetajate. Potrivit presei locale, unul dintre minori nu avea voie să mânânce fără voia bunicii, fiind deseori certat, umilit și bătut, la fel ca și frații lui mai mici.

Într-un clip publicat de presa locală se aude cum unul dintre minori este certat de bunica sa. “Nu te mai suport de nicio culoare, nici să îți aud vocea! Nu ai voie să mânânci fără știrea mea! Mânânci cât îți dau eu!”, spune bunica.

Poliţia a deschis dosar penal şi emis un ordin de protecţie

Pe 22 martie, la sediul Secţiei 4 Poliţie Galaţi s-a prezentat un băiat de 16 ani, însoţit de mama sa, care a reclamat faptul că bunica sa l-ar fi agresat fizic, la adresa de domiciliu a acesteia, unde locuia împreună cu alţi patru fraţi minori, transmite marţi IPJ Galaţi.

“Pe parcursul verificărilor, a fost întocmit şi formularul de evaluare a riscului iminent, în baza căruia poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bunicii, în vârstă de 69 de ani, prin care s-a dispus ca aceasta să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de minor, de noua reşedinţă a acestuia, unde va locui cu mama sa, precum şi de unitatea de învăţământ unde acesta este elev. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie”, au transmis reprezentanţii IPJ Galaţi.

A doua zi, mama minorului a formulat o nouă sesizare la aceeaşi unitate de poliţie, cu privire la faptul că şi ceilalţi patru copii minori ai săi, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, ar fi fost agresaţi fizic şi psihic de către bunicii paterni.

“Din cercetări s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ 10 ani, reclamanta şi-ar fi lăsat cei cinci copii minori în plasament la bunica paternă, o femeie de 69 de ani, din municipiul Galaţi, care are o relaţie de concubinaj cu un bărbat, de 56 de ani. A fost întocmit un nou dosar penal pentru infracţiunea de violenţă în familie, iar cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele şi luării măsurilor legale”, au mai comunicat reprezentanţii IPJ Galaţi.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *