CSA Steaua, ținută în viață de FCSB? De ce MApN nu poate desființa echipa de fotbal

CSA Steaua, ținută în viață de FCSB? De ce MApN nu poate desființa echipa de fotbal

CSA Steaua București e „exilat” în Liga 2 și „încurcat ca puiul în lână” cum îi place lui Gigi Becali să spună. Patronul FCSB chiar a cerut desființarea echipei după ce a cucerit titlul de campion. Ironic, procesele cu CSA Steaua garantează continuitatea echipei de fotbal.

Se desființează CSA Steaua? FCSB are și ea un cuvânt de spus. MApN nu poate renunța momentan la echipă

Chiar dacă unii politicieni, microbiști sau pur și simplu cetățeni și-ar dori ca echipa de fotbal care aparține de Ministerul Apărării să nu mai existe deoarece este finanțată în mare parte din bani publici, MApN nu poate opri proiectul nici măcar dacă și-ar dori, ci doar cel mult să reducă bugetul echipei.

Dacă MApN ar renunța la echipa de fotbal, cei responsabili pentru această decizie ar putea ajunge în spatele gratiilor sau cel puțin vor fi judecați în instanță pentru abuz în serviciu.

Mai concret, cât timp vor exista procesele dintre FCSB și CSA Steaua, echipa lui Daniel Oprița va continua să existe. Mai ales că Florin Talpan, juristul CSA Steaua București a deschis un proces de prejudiciu în care le cere celor de la FCSB, implicit lui Gigi Becali, suma de 37 de milioane de euro.

CSA Steaua București ar putea să aibă echipă de fotbal cel puțin în următorii doi ani

FANATIK a stat de vorbă cu un jurist care a analizat cele patru dosare în care FCSB și CSA Steaua București se confruntă în acest moment: „E destul de dificil de spus în acest moment. Toate aceste procese sunt aproape să se finalizeze.

Ținând cont de cum s-au desfășurat cred că toate procesele se vor încheia într-un an și jumătate. Veți vedea că așa va fi. În privința procesului privind prejudiciul probabil vor mai trece câțiva ani”. 

În aceste condiții, am putea trage concluzia că echipa de fotbal va mai activa cel puțin în următoarele două sezoane. Cu toate acestea, pe lângă miza sportivă din procesul pentru palmares, litigiul pentru prejudiciu va fi extrem de important, ținând cont de suma de 37 de milioane de euro pe care MApN o cere de la Gigi Becali pentru folosirea brandului Steaua în perioada 2003-2017.

În aceste condiții, echipa de fotbal a „militarilor” va trebui să existe până la finalizarea acestui proces, fie că va fi vorba de liga a doua, a treia sau a patra.

Ce se poate întâmpla dacă MApN și conducerea CSA Steaua desființează echipa de fotbal

Dacă conducerea Ministerului Apărării sau a Clubului Sportiv al Armatei Steaua și-ar asuma o asemenea decizie, cei care și-ar pune semnătura pe un asemenea act ar putea ajunge în fața unui tribunal militar.

Există însă și posibilitatea ca această instanță să nu îi condamne pentru abuz în serviciu, însă cu siguranță retragerea echipei de fotbal din campionat sau desființarea ei ar periclita enorm procesul privind prejudiciul dar și celelalte acțiuni din instanță ale CSA Steaua București.

2 sezoane minim va mai activa echipa de fotbal a CSA Steaua București
37 de milioane de euro e prejudiciul pe care Florin Talpan îl cere lui Gigi Becali, miza cea mare a acestui război în instanță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *