Csoma Botond, UDMR: „Pentru noi a fost un rezultat istoric. Am luat voturi şi de la români”

Csoma Botond, UDMR: „Pentru noi a fost un rezultat istoric. Am luat voturi şi de la români”

Liderul Grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, consideră că rezultatul obţinut de UDMR la alegerile pentru Parlamentul European este “istoric” şi a afirmat că lista de candidaţi a formaţiunii a fost votată şi de către români, relatează News.ro.

Csoma Botond a declarat, marţi, la Prima News, că rezultatul obţinut de UDMR la alagerile pentru Parlamentul European este istoric.

“Pentru noi a fost un rezultat istoric obţinut la europarlamentare, aproape 580.000 de voturi, de 20 de ani nu am avut atât de multe. Electoratul nostru a înţeles miza acestor alegeri şi s-a comportat ca atare şi suntem bucuroşi că maghiarii din România vor fi prezenţi, în continuare, în PE”, a declarat liderul Grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor.

El a adăugat că UDMR a reuşit să convingă şi români să voteze pentru lista Uniunii pentru PE pentru că nu are doar un discurs etnic.

“Şi la Cluj am luat voturi de la români, dar am luat în Bacău, Constanţa, Galaţi şi la Bucureşti. Convingem şi români să ne voteze pentru că nu avem numai un discurs etnic”, a mai spus Csoma Botond.

Potrivit datelor transmise marţi după-amiază de BEC, rezultatele provizorii arată că UDMR a adunat aproape 580.000 de voturi, reprezentând 6,52% dintre cei care au votat. Rezultatele parțiale la alegerile europarlamentare 2024 arată că alianța PSD-PNL s-a clasat pe primul loc cu 48,65%, urmată de AUR și ADU.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *