Cum a vrut o suceveancă să ia pensie de la stat, deși n-a muncit nicio zi. Hârtia care a dat-o de gol

Cum a vrut o suceveancă să ia pensie de la stat, deși n-a muncit nicio zi. Hârtia care a dat-o de gol

O femeie din Suceava, în vârstă de 64 de ani, a fost condamnată la 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru o perioadă de doi ani, fiind acuzată de tentativă la înșelăciune și uz de fals, după ce a încercat să obțină pensie de la stat cu o adeverință falsificată, relatează Adevarul.ro.

Suceveanca, absolventă de 10 clase, casnică o viață întreagă, a încercat să obțină pensie pentru limită de vârstă.

În urmă cu doi ani, femeia a mers la Casa Județeană de Pensii Suceava și a depus o adeverință din care reieșea că ar fi muncit 13 ani ca muncitor necalificat la o firmă din localitate, în perioada 01.05.1987 – 01.12.2000.

În urma verificărilor, funcționarii Casei de Pensii au stabilit că femeia nu lucrase la societatea în cauză niciodată. În aceste condiții, cererea de pensionare a fost respinsă și alertată Poliția.

„Cunoscând caracterul fals al conținutului adeverinței nr. 428 din 21.06.2018, a prezentat-o funcționarilor publici din cadrul Casei Județene de Pensii Suceava. Urmarea imediată constă în starea de pericol pentru relațiile sociale referitoare la încrederea publică pe care trebuie să o inspire înscrisurile introduse în circuitul civil”, a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Trimisă în judecată, femeia și-a recunoscut fapta, motiv pentru care a beneficiat de o reducere cu o treime a pedepsei. Ea a fost condamnată la 10 de luni de închisoare cu suspendare, decizie care nu este însă definitivă, și obligată să presteze muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *