Cum să scapi de țântari. Cele mai eficiente metode 100% naturale

Cum să scapi de țântari. Cele mai eficiente metode 100% naturale

Tantarii nu numai ca sunt foarte enervanti, dar intepaturile lor pot fi si extrem de periculoase pentru ca transmit diverse boli. Dupa ce ne inteapa, tantarul mai poate „lasa” un virus sau un parazit care ne poate imbolnavi. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa scapi de tantari.

Cel mai periculos virus transmis de tantari la noi in tara este West Nile, care provoaca boli grave si poate duce chiar la deces. Cu toate ca 80% din persoanele care sunt infectate cu acest virus nu prezinta nicio simptoma, trebuie sa stiti ca aceasta debuteaza cu simptomele unei gripe.

Truc pentru grădinari. Află ce trebuie să plantezi lângă trandafiri pentru a scăpa de insectele dăunătoareCum sa scapi de tantari. Metode 100% naturale

Prima dintre ele este sa folosest frunze de nuc, pe care le pui intr-un bol din sticla sau inox si le dai foc. Plimba-te cu acel bol prin toata casa pentru a fi sigur ca fumul se duce in toate incaperile. Aceeasi metoda o poti aplica si impotriva mustelor.

Datorita concentratiei mari de iod, tantarii sunt alungati si nu te vor mai deranja. Daca nu vrei sa dai foc frunzelor, poti lasa frunze de nuc prin toate camerele casei tale, iar acestea vor actiona dupa acelasi principiu.

Plantele aromatice sunt si ele o solutie, pentru ca tantarii sunt alungati de mirosul acestora. Astfel, poti folosi ghivece cu cimbru, busuoic, marar, levantica sau menta, iar tantarii vor ocoli fereastra ta si se vor duce la vecini.

Daca iti place mirosul de usturoi si nu te deranjeaza, poti pisa cativa catei si sa ii pui intr-un bol. Tantarii nu vor mai veni in camera respectiva si vei dormi linistit.

Locuitorii din Sectorul 2, terorizați de țânțari! Imagini apocaliptice cu roiurile de insecte

Iarba matei sau menta pisicii este si ea o planta care tine departe tantarii datorita mirosului pe care il degaja. Expertii spun ca aceasta planta este chiar mai puternica decat spray-urile care se gasesc in comert.

Uleiurile esentiale de menta, lavanda, cedru sau eucalipt tin la distanta tantarii, iar tu vei avea un somn linistit pe toata perioada verii. Adauga cateva picaturi de ulei in apa si expune acest amestec la caldura, pentru a stimula degajarea mirosului care tine la distanta insectele. Poti folosi si lampile de aromoterapie pentru a fi sigur ca mirosul ajunge in toata casa.

Acelasi efect il au si lumanarile parfumate atunci cand vrei sa stii cum sa scapi de tantari. De asemenea, vei putea cumpara lumanari speciale anti tantari, care au in compozitia lor substante ce alunga tantarii.

Cu toate ca nu stiai, ventilatorul este si el extrem de eficient in lupta cu tantarii. Stim cu totii ca atunci cand bate vantul pe timp de vara, tantarii nu te mai ataca, iar studiile arata ca atunci cand viteza aerului depaseste 16 km/h, insectele nu mai apar.

Zatul de cafea este si el eficient si o metoda 100% naturala de a lupta cu tantarii. Asigura-te ca usuci zatul extrem de bine, iar atunci cand ai facut acest lucru, pune-l pe o farfurie si da-i foc folosind un bat de chibrit. Atunci cand va incepe sa iasa fum, zatul de cafea va arde incet iar tantarii vor fi alungati.

Cum poți scăpa de insectele lipite pe parbriz și capotă fără să te alegi cu mașina zgâriată

Daca vrei sa folosesti un dispozitiv impotriva tantarilor pe care il bagi in priza, dar nu iti place mirosul pastilelor si il gasesti toxic, le poti inlocui cu foi de dafin. O alternativa este sa le dai foc foilor de dafin, iar fumul care rezulta din aceasta ardere o sa alunge insectele.

O alta solutie este sa folosesti geraniol. Pentru cei ce nu stiu, acesta este un tip de alcool folosit ca parfum sau aroma si este extras din uleiuri esentiale precum citronella, trandafir sau lemongrass.

Mare atentie! Uleiul se foloseste doar diluat pentru ca este posibil sa irite pielea. Vestea buna este ca eficienta acestuia poate fi pana la 4 ore.

Citește continuarea aici

Soluții naturale împotriva insectelor: Ce e de făcut când te invadează muștele, țânțarii și păianjenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *