Daniel Constantin: Clotilde Armand trebuia să fie mai vocală în timpul mandatului, să demonstreze mai multe lucruri pentru cetățeni, pentru că, acum, și moral a pierdut alegerile la Sectorul 1 (VIDEO)

Daniel Constantin: Clotilde Armand trebuia să fie mai vocală în timpul mandatului, să demonstreze mai multe lucruri pentru cetățeni, pentru că, acum, și moral a pierdut alegerile la Sectorul 1 (VIDEO)

Deputatul PNL, Daniel Constantin, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a vorbit despre procesul electoral și despre situația de la sectoarele 1 și 2.

 

„E o situație jenantă, modul în care se agață doamna Clotilde Armand”

 

Daniel Constantin susține că Clotilde Armand ar fi trebuit să fie mai vocală în timpul mandatului, să demonstreze mai multe lucruri pentru cetățeni. De asemenea, fostul ministru a mai adăugat că, acum, și moral a pierdut Clotilde Armand alegerile la Sectorul 1.

„Cred că la fiecare rând de alegeri ar trebui să învățăm câte ceva și Autoritatea Electorală Permanentă, cred că ar trebui să vadă ce n-a funcționat bine, ce putem să corectăm.

Sunt foarte multe decizii care se lasă la mâna Biroului Electoral de Circumscripție, după aceea la Biroul Electoral Județean, unde există această procedură, din păcate, în care un partid riscă, pentru democrație, până la urmă, să aibă mai mulți reprezentanți și acolo să decidă o majoritate, care poate să nu fie conformă. Sigur, după aceea mergi în instanță, s-ar putea câteodată să fie tardiv. Mai mult decât atât, legislația, trebuie să recunoaștem, în anumite situații, eu nu mă refer la Sectorul 1. Aici, părerea mea, e o situație jenantă, modul în care se agață doamna Clotilde Armand.

Doamna Clotilde Armand cred că trebuia să fie mai vocală în timpul mandatului, să demonstreze mai multe lucruri pentru cetățeni, pentru că, acum, și moral cred că doamna Armand a pierdut alegerile la Sectorul 1″, a precizat Daniel Constantin.

Daniel Constantin a mai precizat că legislația ar trebui schimbată.

„Lucrurile acestea nu trebuie lăsate la interpretarea unuia sau altuia”

 

„Cred că legislația, însă, trebuie schimbată. Și vă dau un exemplu pe care l-am întâlnit, care e lăsat oarecum la voia întâmplării. Urna mobilă iese din secția de votare la ora 14:00, merge peste tot și, conform legii, trebuie să întoarcă la ora 22. Am avut o situație în care s-a întors la 22:07.

Evident că cei de acolo au făcut un scut uman. Au fost și niște filmări live, deci de asta vă spun, sunt situații mult mai complicate și au spus nu mai permitem intrarea urnei mobile. Au venit jandarmii. Cu toate astea, s-au făcut reclamații, Biroul Electoral de acolo, local, nu știa ce să facă, a întrebat BEJ-ul,  BEJ-ul la fel spunea, conform legii, nu se dă voie, s-a întrebat BEC-ul și de la BEC s-a dat o circulară, în care spune că legea, de fapt, este interpretabilă și că e doar o recomandare recomandare. Deci lucrurile acestea nu trebuie lăsate la interpretarea unuia sau altuia. Trebuie stabilite niște praguri foarte clare și trebuie ca instanțele să decidă imediat, pentru că după aceea lucrurile sunt tardive.” a mai adăugat fostul ministru al Agriculturii.