De ce nu se coc roșiile deși le-ai plantat corect. Care e cauza și cum rezolvi problema pentru a avea o recoltă bogată

De ce nu se coc roșiile deși le-ai plantat corect. Care e cauza și cum rezolvi problema pentru a avea o recoltă bogată

Din ce motiv roșiile nu se coc deși știi că le-ai plantat corect. Totul are legătură cu rutina de îngrijire a acestor legume, care sunt foarte consumate în sezon de vară și sunt considerate un plus de vitamine.

Motivul din care roșiile nu se coc deși le-ai plantat corect

Luna mai este ultima în care s-au mai putut planta răsaduri de roșii, încât să te bucuri de aceste legume la vară. De obicei, ele apar în luna august sau la jumătatea lunii iunie, dar dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că există o problemă.

Nu este exclus să fie o problemă legată de fertilizare. Dacă plantele au primit prea mult azot, atunci nu vor da roade. Azotul stimulează creșterea, iar seva va fi direcționată către producerea frunzelor și nu către coacerea fructelor.

Află că plantele au nevoie nu doar de azot, ci și de fosfor și de potasiu. Acestea din urmă stimulează producerea de flori și fructe, în vreme ce potasiul ajută plantele să dea fructe coapte.

Potasiul este util și petru procesul de fotosinteză. În plus, află că răsadurile de roșii au nevoie și de o stropire cu apă corespunzătoare. Dacă nu primesc suficientă, atunci nu vor ieși roșiile.

Mai există și posibilitatea ca solul să fi acumulat prea multă apă. Din cauza excesului, rădăcinile plantelor vor putrezi și atunci se va distruge și tulpina, care va determina ofilirea întregii plante.

Experții recomandă procesul de irigare pentru a le asigura plantelor apă suficientă și la timp. Irigarea prin picurare reduce și riscul de apariție a bolilor fungice, care la fel distrug răsadurile de la rădăcini.

Când se udă plantele

Cel mai bun moment pentru udarea plantelor este dimineața, deoarece este un timp mai răcoros, favorizat de cele puse în pământ. Nu se va pierde multă apă în urma evaporării și nici șanse prea mari nu vor fi de apariție a bolilor fungice.

Este în regulă să uzi plantele și seara, dar nu mai târziu de ora 17:00 sau 18:00. Răcoarea și lipsa soarelui va afecta dezvoltarea recoltei. Specialiștii mai spun că printr-un sistem de irigare veți face și economie de apă.