Fenomen alarmant în școlile din România: elevi care se identifică drept animale. ”Urcă în patru labe scările”

Fenomen alarmant în școlile din România: elevi care se identifică drept animale. ”Urcă în patru labe scările”

Un fenomen alarmant este pe cale de a lua amploare în școlile din România: e vorba de elevi care se identifică drept animale. Profesorii sunt îngrijorați, iar specialiștii trag un semnal de alarmă.

Tot mai mulți elevi se identifică drept animale. Vin la ore deghizați în pisici, vulpi și papagali. Avertismentul specialiștilor

În ultimii ani, în mai multe colțuri ale planetei, foarte mulți elevi s-au declarat confuzi în ceea ce privește identitatea personală. Astfel, ei au adoptat stilul ”furry”. Mai exact, au venit costumaţi la şcoală în diverse animale.

Un caz care a șocat opinia publică de pe Mapamond s-a petrecut în 2022 în Australia. O elevă din clasa a șaptea de la o școală privată din Melbourne, Australia, se identifica drept pisică.

La fel de surprinzător era faptul că profesorii acceptau ”comportamentul felin” al fetiței. ”Extrem de inteligentă”, așa cum o catalogau profesorii, fata s-a comportat ca animalul preferat. Mai precis, a decis să nu ma vorbească în timpul orelor, pentru că nici pisicile nu fac asta, nota atunci presa de la Antipozi.

Se pare că elevii ”furry” încep să apară și în România. Copiii sunt inspirați de pe reţelele de socializare. Aceștia se îmbracă şi se comportă ca nişte pisici, câini, vulpi ori păsări şi refuză să mai comunice firesc la ore.

Specialiștii spun că elevii sunt în căutarea identităţii. Fără un sprijin, tinerii pot ajunge la tulburări grave de personalitate. Acest comportament şocant este confirmat de mai mulţi tineri din Bucureşti.

Este o persoană care se identifică cu un animal… Sunt asa mai ciudaţi, se îmbracă, îsi pun urechi, de astea. Am auzit că urcă în patru labe scările”, recunoaște un elev, pentru Observator News.

Foarte mulții copii se cred câini, papagali sau pisici. Pentru asta, îşi pun urechi sau cozi de animale şi se comportă ca atare. Se întâmplă chiar şi în timpul orelor de curs.

Este plin, mai ales la Arte, mai ales că noi suntem învățați să ne exprimăm prin orice fel posibil. Eram frumos pe bancă, erau clasa a opta – a noua şi începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa… La vârsta asta nu prea ești decis și îți place să experimentezi tot felul”, spune un alt elev, pentru sursa citată.

Avertismentul unui psiholog

Un psiholog trage un semnal de alarmă și spune că acesta este un fenomen care, lăsat așa cum este, poate să se ducă către tulburări de personalitate. Se poate întâmpla în cazul în care copilul chiar intră în personajul animalului și nu mai poate să iasă de acolo.

În 2023, după mai multe astfel de cazuri raportate în școlile din Marea Britanie, psihologii spuneau că aceşti copii care se cred animale ar trebui priviţi cu o atenţie specială. Asta pentru că în spatele costumelor se pot ascunde traume dureroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *