Floarea pe care mulți români o au în grădină care te ajută să dormi mai bine. Mulți se bucură de ea doar pentru că are un miros îmbietor

Floarea pe care mulți români o au în grădină care te ajută să dormi mai bine. Mulți se bucură de ea doar pentru că are un miros îmbietor

Floarea pe care mulți români o au în grădină care te ajută să dormi mai bine. Mulți se bucură de ea doar pentru că are un miros îmbietor. Planta are foarte multe beneficii pentru sănătate, conform specialiștilor în medicină naturopată.

Floarea pe care o au multe persoane în curte și care este ideală pentru un somn odihnitor. Are un parfum foarte plăcut

Floarea pe care o au multe persoane în curte și care este ideală pentru un somn odihnitor. Are un parfum foarte plăcut. Experții în domeniul medical susțin că bujorii nu au doar un miros senzațional, ci și multe proprietăți.

Petalele acestei plante pot fi transformate foarte ușor într-un ceai aromat, perfect pentru odihnă. Au efecte terapeutice și ajută la normalizarea metabolismului, la combaterea insomniilor și la eliminarea stărilor de anxietate.

În plus, pentru că au foarte multe substanțe minerale și oligoelemente, cum ar fi fier, mangan, cupru, magneziu, calciu, sunt recomandate pentru a calma pielea iritată. De asemenea, bujorii au în petalele lor vitamina C și flavonoide.

Ceaiurile din petale de bujori se fac extrem de ușor. Această băutură se poate prepara foarte ușor amestecând o lingură de petale mărunțite cu 250 ml de apă clocotită. Se lasă să se infuzeze și apoi se consumă amestecul de două ori pe zi, pentru zece zile.

Ce beneficii mai au petalele de bujori

Petalele de bujori sunt perfecte și pentru combaterea unor probleme de sănătate, cum ar fi gastrita și ulcerul gastric. Cei care suferă de aceste boli sunt sfătuiți să consume decoct din această floare care are proprietăți bacteriene.

De asemenea, planta este bună și pentru cei care suferă de bronșită sau se confruntă cu tuse. În această situație trebuie să se combine cu măghirat ori zmeură. Bujorul are efect liniștitor, calmant în îngrijirea pielii.

Acesta este motivul pentru care floarea poate fi încorporată foarte ușor în produse destinate pielii sensibile. Planta are rolul de a reduce roșeața și calmează tenul iritat. Medicina tradițională chineză a folosit încă din cele mai vechi timpuri bujorul pentru că conține flavonoide și taninuri.

Mai mult, antioxidanții din compoziția bujorului pot ajuta la protejarea pielii împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. Din păcate, stresul oxidativ poate duce la îmbătrânirea prematură și deteriorarea pielii.

Please follow and like us:
Pin Share