Google vrea să taxeze conținutul premium generat de Inteligența Artificială

Google vrea să taxeze conținutul premium generat de Inteligența Artificială

Google, motorul de căutare folosit de peste un miliard de oameni din întreaga lume, are în vedere taxarea pentru conținutul premium generat de inteligența artificială (AI).

Ar fi pentru prima dată când Google ar taxa pentru conținutul său

Se spune că compania, deținută de Alphabet Inc, își reînnoiește modelul de afaceri și caută să pună o parte din produsele sale de bază în spatele unei taxe.

Google a spus că nu are nimic de anunțat „în acest moment”.

Potrivit Financial Times (FT), se spune că Google urmează să decidă dacă să adauge anumite funcții de căutare bazate pe inteligență artificială la serviciile sale premium de abonament, care oferă deja acces la noul său asistent AI numit Gemini, versiunea Google a chatbot-ului viral ChatGPT.

Se pare că directorii nu au luat încă o decizie când sau dacă să avanseze cu tehnologia, dar FT a spus că inginerii dezvoltă know-how-ul necesar pentru implementarea serviciului.

Google s-a confruntat cu provocări la începutul acestui an, Gemimi, care poate răspunde la întrebări sub formă de text, dar poate generași imagini ca răspuns la solicitările textului, a stârnit controverse după ce a creat din greșeală o imagine a Părinților fondatori ai SUA, inclusiv cu o persoană de culoare.

De asemenea, a generat imagini cu soldați germani din al Doilea Război Mondial, prezentând în mod incorect un bărbat de culoare și o femeie asiatică.

Google a dominat piața motoarelor de căutare desktop din 2015

Cu toate acestea, compania este încă numărul unu pentru majoritatea utilizatorilor de internet atunci când vine vorba de căutarea de informații.

Potrivit companiei globale de cercetare a pieței Statista, Google a dominat piața motoarelor de căutare desktop din 2015, cu peste 80% dintre utilizatorii de internet. Diverse site-uri web sugerează că are peste un miliard de utilizatori zilnic.

Majoritatea veniturilor Google sunt generate prin publicitate. Compania sa-mamă, Alphabet, este una dintre cele mai mari companii de internet din lume, evaluată în 2023 la 1,6 miliarde de dolari, potrivit Statista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *