I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură cruntă din care locuitorii vor să fugă

I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură cruntă din care locuitorii vor să fugă

Țara căreia i se spune “a doua Coreea de Nord” are o poveste dureroasă. Se află sub sărăcie și dictatură cruntă, iar locuitorii vor să fugă de aici, deși acest lucru nu este chiar atât de ușor.

Țara supranumită ”a doua Coreea de Nord”

Ce se întâmplă în Coreea de Nord e deja bine cunoscut la nivel mondial. Nimeni nu s-ar fi gândit însă că mai există o țară care trăiește în același mod și unde oamenii se chinuie să fugă.

Eritreea este o țară din Africa care a trecut prin diferite evenimente de-a lungul anilor. Pentru cei care nu știu, războiul său de eliberare de Etiopia vecină, care a început în anii 1960 și s-a încheiat abia în 1991, a fost unul dintre cele mai lungi conflicte din Africa.

Au urmat ulterior și alte lupte importante de-a lungul anilor. Iar între timp, Eritreea a fost cea mai mare sursă unică de refugiați din Africa către Europa între 2014 și 2016. Nu a durat mult iar oamenii au ajuns să fugă.

Astfel, în ultimul deceniu, atât de mulți oameni au plecat încât Eritreea a fost numită națiunea care se golește cel mai rapid din lume. Acesta este și motivul pentru care țara a ajuns să fie supranumită ”a doua Coreea de Nord” de pe glob.

Totuși, mai sunt câteva lucruri care trebuie spuse. Spre deosebire de Coreea de nord, Eritreea este mai puțin represivă și nu are arme nucleare. Deși s-a certat cu vecinii săi, nu reprezintă o amenințare existențială pentru niciunul dintre ei.

Ce diferențe există între Eritreea și Coreea de Nord

Pe de altă parte, atât Eritreea, cât și Coreea de Nord au fost sancționate de ONU. Totuși, Eritreea este supusă doar unui embargo asupra armelor, care ar putea fi ridicat în curând.

Din ce alte motive țara a ajuns să fie considerată ” a doua Coreea de Nord”? Oamenii de aici trăiesc într-o mare sărăcie, iar dictatura predomină. Dincolo de asta, accesul la informație nu e chiar atât de ușor, dar totuși mai accesibil decât în Coreea de Nord.

Televiziunea prin satelit este omniprezentă, iar internetul, deși extraordinar de lent, este aparent necenzurat. Cetățenii de aici care trăiesc în străinătate de mulți ani pot veni și pleca după bunul plac, arată economist.com.

Totuși, aceștia trebuie să respecte linia partidului și să plătească o “taxă de diaspora”. În schimb, nord-coreenii care reușesc să plece nu se mai pot întoarce niciodată. Chiar și așa, ambele țări au câteva lucruri în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *