Joe Biden, atac dur la adresa lui Vladimir Putin. Ce declarații a făcut președintele american: „Trebuie să ne facem mereu griji pentru războiul nuclear”

Joe Biden, atac dur la adresa lui Vladimir Putin. Ce declarații a făcut președintele american: „Trebuie să ne facem mereu griji pentru războiul nuclear”

Joe Biden a făcut miercuri, 21 februarie, o serie de declarații la adresa președintelui rus Vladimir Putin, spunând că este „un nebun nenorocit”. Discursul președintelui american a fost ținut în timpul unei întâlniri cu donatori ai Partidului Democrat la San Francisco (California). Biden l-a atacat și pe rivalul său, Donald Trump, scrie CNN.

Ce a spus Joe Biden despre Vladimir Putin

„Ameninţarea existenţială este reprezentată de schimbările climatice. Mai este şi ticălosul ăla nebun de Putin, mai sunt şi alţii, şi trebuie să ne facem mereu griji cu privire la războiul nuclear, dar ameninţarea existenţială pentru omenire sunt schimbările climatice”, a declarat Joe Biden, în vârstă de 81 de ani.

În limba engleză, președintele american a folosit cuvintele „SOB”, o prescurtare de la „son of bitch” tradusă prin „ticălos”, „nenorocit” sau chiar „fiu de cățea”.

Președintele american  l-a atacat și pe Donald Trump, comparând problemele sale cu justiția americană cu o persecuție politică și și-a comparat soarta cu cea a opozantului rus Alexei Navalnîi.

„Dacă aş fi spus aşa ceva în faţa voastră acum 10 sau 15 ani, aţi fi crezut cu toţii că ar trebui să fiu internat cu forţa”, a declarat Joe Biden.

Președintele american a promis sancțiuni „majore” împotriva Rusiei ca răspuns la moartea lui Alexei Navalnîi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *