Un sucevean a fost reținut de polițiști după ce și-a chinuit și ucis câinele. Bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare

Un sucevean a fost reținut de polițiști după ce și-a chinuit și ucis câinele. Bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare

Un sucevean în vârstă de 50 de ani a fost reținut de polițiști după ce și-a lovit câinele cu o țapină până când acesta a murit. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Bărbat reţinut de poliţişti pentru uciderea fără drept a animalelor

Conform anchetatorilor, animalul – un Husky în vârstă de 3 ani – a fost ucis prin acte de cruzime la data de 8 decembrie 2023.

Mai exact, patrupedul ar fi fost lovit de mai multe ori cu o țapină în cap de bărbatul din satul Nisipitu, comuna Ulma.

Mai mult decât atât, după ce animalul a murit, individul l-a băgat într-un sac și l-a aruncat într-o zonă din spatele casei.

Un vecin care a văzut cele întâmplate a sunat la poliție. Bărbatul a pledat vinovat și a fost arestat pentru uciderea fără drept a animalelor și riscă până la șapte ani de închisoare.

„Urmare a activităților de cercetare penală desfășurate și a probatoriului administrat, la data de 19.02.2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, au dispus măsura reținerii față de bărbatul de 50 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor-republicată, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul Penal, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, notează stiridinbucovina.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *