Neuralink a remediat o problemă care a redus capacitatea primului pacient de a controla cursorul mouse-ului cu ajutorul gândurilor

Neuralink a remediat o problemă care a redus capacitatea primului pacient de a controla cursorul mouse-ului cu ajutorul gândurilor

Startup-ul lui Elon Musk, Neuralink, dezvoltă un implant cerebral prin care vom putea controla computerele cu ajutorul minții.

 

Compania are remediat o problemă cu privire la primul său pacient

 

Compania a lansat în martie o înregistrare video cu primul său pacient, care juca șah online cu ajutorul gândurilor. Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, tetraplegic în urma unui accident suferit la scufundări, a primit implantul N1 de la companie în luna ianuarie.

 

„În săptămânile care au urmat intervenţiei, o serie de fire s-au retras din creier, ceea ce a condus la o reducere clară a numărului de electrozi eficienţi”, a explicat startup-ul.

 

Capacitatea lui de a controla cursorul cu mintea s-a diminuat, deoarece firele pe care le are în creier sunt dotate cu electrozi care preiau semnalele neuronale, conform G4Media.

„Ca răspuns la această schimbare, am modificat algoritmul de înregistrare pentru a fi mai sensibil la semnale, am îmbunătăţit tehnicile de traducere a acestor semnale în mişcări ale cursorului şi am îmbunătăţit interfaţa utilizatorului”, a detaliat Neuralink.

 

Ce părere are bărbatul de experimentul la care participă

 

„Este atât de tare”, a declarat el zâmbind în înregistrarea video transmisă în direct de Neuralink. „Mai sunt încă multe lucruri de făcut, dar asta mi-a schimbat deja viaţa”, a declarat el.

 

Conform companiei lui Elon Musk, bărbatul petrece 70 de ore pe săptămână folosind implantul, însă jumătate din timp este pentru teste ale studiilor clinice. Cealaltă jumătate din timp o folosește pentru activități personale, de la jocuri video, la cursuri de limbi străine.

Neuralink a obţinut undă verde de la Administraţia americană pentru alimente şi Medicamente (FDA) în mai 2023. Elon Musk își propune să ofere implantul tuturor, pentru a comunica mai bine cu computerele și pentru a le controla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *