Orașul din România care i-a fascinat pe străini. E aproape de București și e recunoscut pentru curățenia lui

Orașul din România care i-a fascinat pe străini. E aproape de București și e recunoscut pentru curățenia lui

Orașul din România, aflat aproape de București, care i-a fascinat pe turiștii străini. Este recunoscut pentru curățenie, dar și pentru monumentele istorice importante.

Orașul din România care i-a fascinat pe străini. Este foarte aproape de București

În apropiere de București există un oraș foarte frumos, care îi atrage și pe vizitatorii din alte țări. Poate ai trecut de câteva ori prin acest loc, dar nu ai rămas să te bucuri de ceea ce oferă.

Este vorba despre Curtea de Argeș, un oraș care are o importantă semnificație istorică și culturală. Mulți turiștii care străbat Transfăgărășan se opresc și în acest oraș.

Se află la 142 km de București, iar casele vechi de un secol, precum și monumentele istorice îi atrag atât pe turiștii români, cât și pe cei care vin de peste hotare.

În Curtea de Argeș s-au păstrat cele mai importante construcții bizantine de pe teritoriul României. Una dintre ele este Biserica Domnească, un monument din secolul al XIV-lea. Acesta se află pe lista indicativă a UNESCO.

Unii dintre cei mai importanți domnitori au fost născuți în Curtea de Argeș. Este vorba despre Neagoe Basarab, Vlaicu Vodă sau Mircea cel Bătrân. De altfel, orașul a fost prima capitală a Țării Românești în timpul domniei lui Vladislav I, care a stat pe tron în perioada 1364 – 1377.

În plus, unul dintre cele mai cunoscute și vizitate lăcașuri de cult din zonă este Mănăstirea Curtea de Argeș, care a fost construită de către Neagoe Basarab în anii 1515 – 1517.

O Evanghelie unică a fost în lume a fost dăruită lăcașului de cult de către Regina Elisabeta. A fost scrisă cu litere de aur și pictată pe pergament de aceasta.

Gara Regală este un alt monument din Curtea de Argeș. Locația va fi reabilitată complet, iar planurile au fost realizate de către arhitectul francez André Lecomte du Noüy.

Pentru ce mai este recunoscut orașul

Potrivit experților, în Curtea de Argeș se vorbește cel mai corect limba română. Orașul rămâne unul dintre cele mai vizitate din țară, recunoscut pentru monumentele importante de aici.

“În secolul al XIII-lea, mai precis începând cu 1247, Curtea de Argeş a fost reşedinţa de scaun a voievodului Seneslau, al cărui fiu, Basarab, a unit toate cnezatele şi voievodatele dintre Carpaţi şi Dunăre într-o singură ţară, Ţara Românească.

A contat mult în această alegere de a fi drept capitală a Țării Românești şi poziţia geostrategică a oraşului”, a precizat Constantin Vasilescu, profesor de istorie, potrivit playtech.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *