Partidele cu zero voturi la alegerile europarlamentare. Nici președinții lor nu le-au votat

Partidele cu zero voturi la alegerile europarlamentare. Nici președinții lor nu le-au votat

Rezultatele alegerilor locale confirmă avansul PSD, dar la alegerile europarlamentare au fost zeci de candidați care nu au obținut nici măcar un vot. În jur de 100 de partide au participat degeaba și nici măcar președintii lor nu s-au votat între ei.

Clasamentul celor mai votate partide

PSD are, până acum, 1.523 de primari, PNL, 1.006, UDMR 192, iar 40 de mandate au fost câștigate de candidații independenți, conform observatornews.

Clasamentul partidelor cu cele mai multe voturi la primarie sunt: PSD- 2.300.000 de voturi, PNL- peste 1.900.000 de voturi, apoi AUR, UDMR și Alianța Dreapta Unită.

Partidele cu cele mai puține voturi

Dar, au fost și partide care au obținut foarte puține voturi, printre care Partidul Oltenilor, Partidul Oamenilor Tineri, Alianța pentru Agigea, Partidul Oamenilor Credincioși.

73 de partide nu au obținut niciun mandat, iar printre ele se numără, Partidul Oamenilor Liberi, SOS România, Verticala Nouă, Partidul Patrioților și Partidul Satului Românesc.

Situația este mai gravă pentru 10 partide care nu au obținut niciun vot, printre care Grupul de Acţiune Locală Berceni şi Naţiune Oameni împreună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *