Situație incredibilă în localitatea cu cea mai incendiară luptă electorală din România. Doi cetățeni ucraineni ar fi votat, fără să aibă dreptul. Se discută despre reluarea votului

Situație incredibilă în localitatea cu cea mai incendiară luptă electorală din România. Doi cetățeni ucraineni ar fi votat, fără să aibă dreptul. Se discută despre reluarea votului

Situație grea și la Costinești, după ce au avut loc alegerile locale. Votul pentru alegerea primarului este precum o telenovelă fără sfârșit, și anume, după ce fiecare dintre candidați, atât de la PNL, cât și de la PSD, a fost dat câștigător, apare un nou scenariu neașteptat. Este vorba despre faptul că doi cetățeni ucraineni ar fi votat acolo, iar acum se discută chiar despre reluarea votului, conform Știripesurse.

 

Nici marți, la prânz, situația nu era clară la Costinești

 

În urma scrutinului pentru alegerea primarului, primii doi candidați au fost declarați câștigători pe rând, la doar un vot diferență. Aproape o zi întreagă a fost pierdută pentru renumărarea celor aproximativ 700 de voturi. Ieri după-amiază, balanța s-a înclinat în favoarea liberalului Gheorghe Mechenici, dar la ora 21:00 s-a găsit încă un vot pentru candidatul PSD, astfel a fost readusă egalitatea.

Nici marți, la prânz, situația nu era clară:

„Nu pleacă nimeni… din dispoziția președintelui BECL (Biroul Local de Circumscripție Locală) și a locțiitorului BECL, împreună cu majoritatea membrilor circumscripției Costinești, pentru interesul superior al cetățenilor și pentru transparență, se va relua numărarea voturilor de la secții“, a fost mesajul transmis, la ora 11:20, de către reprezentantul Biroului Electoral Județean Constanța, Vlad Jipa.

 

Doi cetățeni ucraineni ar fi votat fără a avea dreptul

 

O altă informație a apărut între timp, care a dat peste cap totul, și anume că doi cetățeni ucraineni au votat, fără a avea acest drept:

„Domnul locțiitor al BECL Costinești a constatat faptul că doi cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul. Dumnealui a pus în discuție reluarea votării“, potrivit reprezentantului BEJ, Vlad Jipa.

După ce a avut loc renumărarea voturilor în urma contestațiilor depuse de partidele din care fac parte candidații de pe primele două locuri, locțiitorul Biroului Electoral nr. 29 Costinești, s-a constatat că sunt trei buletine de vot fără ștampilă de control, dintre care două în favoarea unui candidat și unul în favoarea altui candidat:

„ În urma renumărării, s-a constatat că sunt trei buletine de vot fără ștampilă de control, dintre care două în favoarea unui candidat și al treilea în favoarea altui candidat. În ceea ce-i privește pe cei doi cetățeni ucraineni care au votat, cei din BECL Costinești au stabilit că nu au competența să dispună reluarea votării“.

Amintim că încă nu a fost validat niciun rezultat final sau parțial la Costinești, deoarece nu s-a putut încheia un proces-verbal clar cu situația votului din 9 iunie 2024.