Percheziții la biroul lui Petr Bystron. Parlamentarul german, al doilea pe lista AfD pentru europarlamentare, este suspectat că ar fi primit bani de la persoane care au legături cu Vladimir Putin

Percheziții la biroul lui Petr Bystron. Parlamentarul german, al doilea pe lista AfD pentru europarlamentare, este suspectat că ar fi primit bani de la persoane care au legături cu Vladimir Putin

Poliția germană a efectuat percheziții la biroul parlamentar al lui Petr Bystron, politician AfD, într-o anchetă în care sunt cercetate suspiciuni de mită și spălare de bani, a anunțat presa germană, joi, potrivit Politico.

 

Percheziții la biroul lui Petr Bystron, parlamentar german din partea AfD

 

Petr Bystron, al doilea candidat pe lista AfD pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, este acuzat că ar fi primit 20.000 de euro din partea unor oameni care au legături cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, astfel încât să răspândească propaganda Kremlinului.

Procurorii din Munchen au precizat că în aceeași anchetă au fost efectuate percheziții în locații din Berlin, Bavaria și Mallorca, însă nu au menționat numele lui Bystron.

Parlamentul german a votat pentru a-i ridica imunitatea lui Bystron ca să poată fi făcute perchezițiile. Doar parlamentarii AfD s-au abținut de la vot.

„Până acum, nu a fost furnizată nicio probă pentru acuzațiile care au fost făcute împotriva domnului Bystron de câteva săptămâni. Grupul parlamentar AfD speră, prin urmare, că investigațiile se vor încheia rapid, astfel încât să nu existe suspiciunea că autoritățile și procurori obligați de instrucțiuni încearcă să influențeze campania pentru alegerile europene”, au declarat liderii AfD Alice Weidel și Tino Chrupalla într-un comunicat de presă.

 

AfD, pe 2 în sondajele din Germania înaintea alegerilor europarlamentare

 

Sondajele plasează AfD pe locul al 2-lea în Germania, însă scandalurile din ultima perioadă au afectat popularitatea partidului de extremă dreapta.

Luna trecută, polițiștii belgieni și cei germani au efectuat percheziții la biroul de europarlamentar al lui Maximilian Krah, într-o anchetă cu privire la un presupus spionaj pentru China.

Cam în aceeași perioadă, procurorii din Dresda au demarat o investigație preliminară cu privire la suspiciunile că Maximilian Krah ar fi acceptat plăți din Rusia și China „pentru munca sa ca membru al Parlamentului European”.