Prim-ministrul Malaeziei. Atacul Iranului asupra Israelului, „legitim”

RMAG news

Prim-ministrul malaezian Anwar Ibrahim a declarat luni că atacul fără precedent cu rachete şi drone lansat sâmbătă de Iran împotriva Israelului a fost „legitim”, informează AFP.

Un mare număr de ţări au îndemnat la reţinere după ce Iranul a lansat sâmbătă seara peste 300 de drone şi rachete asupra Israelului, care, potrivit armatei israeliene, au fost aproape toate interceptate.

Liderul Malaeziei, ţară majoritar musulmană, a îndemnat Israelul „să nu declanşeze noi represalii care ar agrava tensiunile în Orientul Mijlociu”.

„Lansarea de drone de către Iran constituie un act legitim după atacul barbar al regimului sionist israelian împotriva ambasadei iraniene de la Damasc”, a declarat Anwar într-un comunicat, cu referire la bombardamentul sângeros de la 1 aprilie împotriva consulatului Teheranului din capitala siriană, imputat Israelului.

Declaraţia a fost dată publicităţii după ce Anwar a prezidat o reuniune a Consiliului naţional de securitate al Malaeziei, pentru a discuta despre escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu.

Anwar a apărat legăturile Malaeziei cu mişcarea palestiniană Hamas, susţinută de Iran, care a lansat un atac sângeros împotriva Israelului pe 7 octombrie, declanşând războiul din Gaza.

Prim-ministrul malaezian a subliniat în timpul unei vizite în Germania, în martie, că legăturile ţării sale sunt cu ramura politică a Hamas şi nu cu cea militară. „Nu-mi cer scuze”, a declarat el la acea dată.

Bombardamentul de la Damasc a distrus anexa consulară cu cinci etaje a ambasadei iraniene şi a ucis şapte combatanţi ai Gardienilor Revoluţiei, printre care doi generali.

The post Prim-ministrul Malaeziei. Atacul Iranului asupra Israelului, „legitim” appeared first on Cotidianul RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *