Richard Sherman, compozitorul piesei pentru “Mary Poppins” și “It’s a Small World”, a murit. Moștenirea uimitoare lăsată în urmă

Richard Sherman, compozitorul piesei pentru “Mary Poppins” și “It’s a Small World”, a murit. Moștenirea uimitoare lăsată în urmă

Moartea sa a fost anunţată, într-o declaraţie, de Disney, care a afirmat că Sherman a încetat din viaţă ”din cauza unor afecţiuni specifice vârstei” la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, relatează BBC, potrivit News.ro.

Sherman a făcut echipă cu răposatul său frate Robert, cei doi primind două premii Oscar în 1965, pentru munca lor la ”Mary Poppins”.

Printre cele mai cunoscute piese ale celor doi fraţi se numără ”Trust in Me” din ”Cartea junglei” şi ”Truly Scrumptious” din ” Chitty Chitty Bang Bang”.

Fraţii Sherman au fost incluşi în Songwriters Hall of Fame în 2005 şi au primit Medalia Naţională a SUA pentru Arte, în 2008.

”Pisicile aristocrate”, ”Bedknobs and Broomsticks” şi scurtmetraje cu Winnie the Pooh sunt printre alte producţii Disney care au inclus versurile şi muzica lor.

Fraţii au fost înfăţişaţi în filmul din 2013 ”Saving Mr. Banks”, care spune povestea producerii lui ”Mary Poppins”.

De-a lungul carierei sale de 65 de ani, Sherman a devenit parte din ”cercul restrâns de talente creative” al Walt Disney, a afirmat compania.

El s-a născut la New York, în 12 iunie 1928, şi a câştigat trei premii Grammy, primind 24 de discuri de aur şi de platină, mai scrie îmn declaraţia Disney.

Serviciile aduse de el în lumea artelor au fost recunoscute printr-o stea pe Hollywood Walk of Fame.

După cum a relatat presa americană, fraţii Sherman au scris peste 150 de piese la Disney, inclusiv pentru filmul din 1961 ”Capcană pentru părinţi”, care a fost relansat în 1998, cu Lindsay Lohan, pe atunci un copil.

Sherman a continuat să joace un rol activ, producând melodii chiar la o vârstă înaintată. În 2023, el a scris un nou cântec alături de compozitorul Fabrizio Mancinelli pentru scurt-metrajul animat al legendei Disney Andreas Deja ”Mushka”.

Sherman i-a lăsat în urmă pe soţia sa, Elizabeth Sherman, copii şi nepoţi.

Înmormântarea sa va avea loc în 31 mai, în California.