Unei fetițe de un an născută în Marea Britanie din părinți iordanieni i se cere să plece din țară, pentru a „menține integritatea legilor privind imigrația”

Unei fetițe de un an născută în Marea Britanie din părinți iordanieni i se cere să plece din țară, pentru a „menține integritatea legilor privind imigrația”

Doi tineri părinți din Iordania care se află legal în Marea Britanie au fost înștiințați că fetița lor în vârstă de 13 luni trebuie să părăsească țara. Ei trebuie să solicite din nou viză pentru copil, după ce au scos-o din țară la începutul acestui an, relatează site-ul televiziunii Sky News.

Acum, tânărul tată îndeamnă Ministerul de Interne de la Londra să fie flexibil în ceea ce privește modul în care aplică regulile privind vizele.

Massah, care are 13 luni, s-a născut în Midlands în aprilie anul trecut. Ambii ei părinți locuiesc legal în Marea Britanie din 2021, când tatăl ei a venit să studieze pentru un doctorat din Iordania, iar mama ei a venit ca însoțitoare membră a familiei.

Amenințarea de a o deporta pe Massah vine după ce familia a fost împreună în vacanță în străinătate, în ianuarie.

Deoarece statutul legal al fetiței nu a fost confirmat înainte ca familia să părăsească țara pentru prima dată împreună, din punct de vedere tehnic ea a reintrat în Marea Britanie ca turist și oficialii refuză să recunoască acum că situația e una absurdă.

Părinții ei au încercat să solicite o viză de copil-dependent pentru fiica lor, dar în această lună au primit o scrisoare de la Ministerul de Interne în care li se spune că fiica lor „va trebui să părăsească imediat Regatul Unit” și că trebuie să solicite din nou o viză din strainatate. Scrisoarea guvernului continuă cu: „În circumstanțele particulare ale cazului dumneavoastră, s-a ajuns la concluzia că necesitatea de a menține integritatea legilor de imigrare depășește efectul posibil asupra dumneavoastră/copiilor dumneavoastră”.

Tatăl lui Massah, Mohammad, spune că el și soția sa nu mai dorm nopțile de când au priit somația. În ciuda faptului că un parlamentar și avocații lor încearcă să argumenteze cazul, până acum nu au făcut progrese.

Ei nu vor să fie nevoiți să-și ducă copilul în Iordania pentru a aplica din nou pentru o viză, din cauza instabilității actuale din Orientul Mijlociu, și sunt îngrijorați că, chiar dacă ar face-o, cererea ar putea fi totuși refuzată.

Mohammad spune pentru Sky News că relația fiicei sale cu Marea Britanie va fi schimbată pentru totdeauna: „Nu îmi pot imagina cum pot să-i spun mai târziu că țara în care [te-ai născut] ți-a cerut să pleci în timp ce tu [aveai] doar un an”.

„Încerc să repar totul. Nu trebuie să consideri un copil de un an ca pe un copil care a rămas aici ilegal”, a spus el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat pentru Sky News: „Toate cererile de viză sunt analizate cu atenție în funcție de meritele lor individuale, în conformitate cu regulile de imigrare. Colaborăm îndeaproape cu părinții acestui copil, pentru a ne asigura că primesc sprijinul și direcția de care au nevoie în ceea ce privește cererea”.

Înăsprirea politicii de imigrație a Regatului Unit a fost un angajament de bază al guvernului, într-un efort de a reduce numărul de persoane care vin în țară. Statisticile publicate joi, 23 mai, au arătat că cifra netă a migrației a scăzut ușor, dar vine în momentul în care prim-ministrul a confirmat că trimiterea solicitanților de azil în Rwanda nu va avea loc decât după alegerile generale.