S-a descoperit cum au fost construite piramidele din Egipt. Au o vechime de peste 3.000 de ani

S-a descoperit cum au fost construite piramidele din Egipt. Au o vechime de peste 3.000 de ani

S-a descoperit cum au fost construite piramidele din Egipt. Au o vechime de peste 3.000 de ani. Oamenii de știință au elucidat misterul legat de unul dintre obiectivele turistice care sunt vizitate de turiști din toate colțurile lumii.

S-a aflat cum au fost ridicate, în realitate, piramidele din Egipt. Cercetătorii spun că sunt construite în urmă cu peste 3.000 de ani

S-a aflat cum au fost ridicate, în realitate, piramidele din Egipt. Cercetătorii spun că sunt construite în urmă cu peste 3.000 de ani, posibil chiar 4.700 de ani. Sunt situate de-a lungul unei fâșii deșertice din Valea Nilului, care acum nu mai este ospitalieră cu oamenii.

Potrivit Science Alert, a fost scos la iveală un braț îngropat de foarte multă vreme care în trecut făcea parte din râul Nil. Acest braț are o lungime de 64 de kilometri și trecea pe lângă complexul iconic de piramide din Giza.

Cercetătorii au arătat că a stat ascuns sub deșert și terenuri agricole vreme de milenii întregi. Un studiu făcut public recent demonstrează că acest braț al râului curgea la momentul respectiv în apropierea a mai bine de 30 de piramide din Egipt.

Așadar, acest fapt ar putea rezolva misteriosul fel în care egiptenii antici au transportat blocurile masive de piatră pentru a construi faimoasele piramide din Egipt. Fâșia de apă include Marea Piramidă din Giza și piramidele Khafre, Keops și Mykerinos.

Piramidele din Egipt, construite cu ajutorul Nilului

Calea navigabilă este o teorie luată în calcul de mult de oamenii de știință. Arheologii au crezut multă vreme că egiptenii antici au apelat la o cale navigabilă aflată în apropiere pentru a muta materialele gigantice folosite la construirea piramidelor.

„Dar nimeni nu era sigur de locația, forma, dimensiunea sau apropierea acestei mega-căi navigabile față de situl piramidelor propriu-zise”, a spus Eman Ghoneim, autorul principal al studiului, conform sursei citate anterior.

Renumitul arheolog de la Universitatea din Carolina de Nord Wilmington din Statele Unite ale Americii a făcut această descoperire cu ajutorul unei echipe internaționale de cercetători. Aceștia au folosit imagini radar din satelit.

Radarul le-a oferit capacitatea unică de a pătrunde în nisip, producând imagini cu caracteristici ascunse, cum ar fi: râuri îngropate și structuri antice. În felul acesta au putut cartografia brațul râului, pe care l-au numit Ahramat, care înseamnă „piramide” în limba arabă.

În concluzie, cercetările efectuate în teren și nucleele de sedimente din sit au confirmat prezența râului. Oamenii de știință au mai subliniat că Ahramat a fost acoperit cu nisip în timpul unei secete majore de acum 4.200 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *