Sabotaje în PNL Prahova! Lupte interne şi vânătoare de funcții, după ce lui Iulian Dumitrescu i se reproşează că a stricat imaginea partidului

Sabotaje în PNL Prahova! Lupte interne şi vânătoare de funcții, după ce lui Iulian Dumitrescu i se reproşează că a stricat imaginea partidului

Președintele filialei, Iulian Dumitrescu, este subiectul unui scandal de corupție de amploare, fiind urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-unul dintre cele mai rezonante dosare ale ultimilor ani. Această situație a creat un teren fertil pentru lupte de putere și strategii ascunse, care acum amenință unitatea şi prieteniile din partid.

Roberta Anastase, personaj proeminent în cadrul filialei, nu pierde timpul și face demersuri la București pentru a-și consolida poziția și a prelua eventual conducerea filialei. Surse aproapiate liberalilor spun că Anastase vede în problemele lui Dumitrescu o oportunitate de a avansa, pregătindu-se să-i ia locul în cazul unui eșec electoral iminent.

Pe de altă parte, Mircea Roșca, alt lider marcant al filialei, pare să fie marginalizat în luarea deciziilor, ceea ce reflectă o afectare și mai mare a unității interne. 

Aceleaşi surse au povestit că Iulian Dumitrescu ar fi nemulțumit de activitatea lui Roşca, acestuia din urmă reproşândui-se că nu se implică suficient în campania electorală. 

Numai că Dumitrescu nu işi mai permite să fie la fel de vocal ca până acum, ținând cont că problemele din campanie se datorează statutului său de cercetat penal.

Astfel, în PNL Prahova se duce un război mocnit, între personajele aflate la conducerea filialei, care nu au curaj să joace cu cărțile pe masă.

În plus, din frica unui rezultat electoral slab, PNL Prahova a decis să nu propună candidați la primăriile din Călugăreni, Fântânele, Olari, Provița de Jos, Provița de Sus, Sălciile și Valea Doftanei şi Ciorani, fapt care i se impută tot lui Iulian Dumitrescu, responsabil cu declinul actual al partidului.

Nu se ştie dacă situația de la Prahova este sau nu un barometru al “calității” PNL la nivel național, însă e cert că, la ora actuală, viitorul PNL Prahova pare nesigur, din cauza unor lideri care, în loc să colaboreze pentru a consolida partidul, par mai degrabă angajați în sabotaje reciproce și lupte pentru putere.