Șofer prins 12 migranți ascunși în cutii de lemn la granița României

Șofer prins 12 migranți ascunși în cutii de lemn la granița României

Un șofer român în vârstă de 21 de ani a fost prins autorități că încerca să iasă din țară cu 12 migranți din Sri Lanka ascunși în cutii de lemn, sub pretextul transportului de piese auto în Italia.

Tânărul a fost depistat de Poliția de Frontieră în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce voia să treacă granița cu Ungaria.

Șoferul transporta piese auto ambalate în cutii

Poliția de Frontieră Arad a transmis că șoferul conducea o autoutilitară care a fost verificată la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Potrivit documentelor, acesta trebuia să transporte cutii cu piese auto pentru Italia, potrivit G4Media.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit că în cutiile desemnate pentru piese auto se aflau 12 cetățeni străini din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani, care intraseră legal în România.

Tânărul este cercetat de autorități

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, în cutiile transportate, 12 cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, intraţi legal în România”, a declarat Poliţia de Frontieră Arad.

Conducătorul auto, în vârstă de 21 de ani, este acum sub investigație pentru trafic de migranți, iar cei 12 străini sunt acuzați de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *