Țările vecine Rusiei le cer aliaților NATO să reintroducă serviciul militar obligatoriu

Țările vecine Rusiei le cer aliaților NATO să reintroducă serviciul militar obligatoriu

După ce a început războiul din Ucraina, recrutarea a fost repornită și extinsă în mai toată Europa, cei care sunt vecini ai Rusiei îndemnându-i pe aliații NATO de mai departe, inclusiv Marea Britanie, să urmeze exemplul.

Norvegia a anunțat că va crește numărul de soldați înrolați

Săptămâna aceasta, Norvegia a anunțat că va crește numărul de soldați înrolați după ce Danemarca a declarat luna trecută că intenționează să extindă recrutarea pentru femei și să mărească durata serviciului.

Letonia și Suedia au reluat recent obligativitatea serviciului militar, iar Lituania l-a reluat după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.
Rusia nu a atacat niciodată o țară din cadrul NATO, al cărei pact de apărare colectivă înseamnă că un atac asupra unui membru constituie un atac asupra tuturor. Într-adevăr, Kremlinul ridiculizează sugestiile că ar putea ataca o astfel de țară.

Trei țări NATO – Marea Britanie, SUA și Franța – au fiecare arme nucleare, la fel ca Rusia, așa că ar exista îngrijorări cu privire la riscul escaladării nucleare ca urmare a unui astfel de conflict.

Alianța militară transatlantică – acum cu 32 de membri incluzând noii membri Finlanda și Suedia – sărbătorește săptămâna aceasta a 75-a aniversare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *