Tensiuni la renumitul târg agricol de la Paris. Fermierii protestatari au cerut demisia lui Macron și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine. Președintele Franței dă vina pe extrema dreaptă (VIDEO)

Tensiuni la renumitul târg agricol de la Paris. Fermierii protestatari au cerut demisia lui Macron și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine. Președintele Franței dă vina pe extrema dreaptă (VIDEO)

Un grup de fermieri francezi a luat cu asalt Salonul Internațional de Agricultură de la Paris, sâmbătă, înaintea vizitei pe care urma să o efectueze Emmanuel Macron, și a protestat împotriva costurilor și a reglementărilor, relatează The Guardian.

 

Fermierii au protestat la renumitul târg agricol de la Paris

 

Fermierii au scandat și au huiduit, cerând demisia președintelui francez.

„Asta este casa noastră”, au strigat fermierii, în timp ce forțele de ordine se străduiau să îi țină sub control, inclusiv cu ajutorul gazelor lacrimogene. Au avut loc și câteva ciocniri, iar poliția a arestat cel puțin un protestatar, spune un martor Reuters.

Președintele Franței urma să efectueze o vizită la târg chiar în aceeași zi, după micul dejun de lucru pe care l-a avut cu liderii sindicali din sectorul agricol.

Emmanuel Macron a anulat dezbaterea pe care urma să o aibă sâmbătă la târg cu fermierii, procesatorii de alimente și retailerii, în condițiile în care sindicatele fermierilor au anunțat că nu se vor prezenta la eveniment.

 

Emmanuel Macron dă vina pe extrema dreaptă

 

Liderul francez i-a acuzat pe protestatari că urmăresc să creeze haos și să promoveze agenda partidului de extremă dreapta Adunarea Națională (RN), potrivit Politico.

„Nu m-am născut ieri; știu de unde vin o parte dintre protestatari”, a declarat Macron, care spune că regretă „manipularea politică” pe care a părut să o pună pe seama partidului RN.

El a descris poziția RN în privința agriculturii drept un „proiect de descreștere și prostie”.

„Agricultura Franței are nevoie de Europa”, a subliniat Emmanuel Macron.

După izbucnirea valului de proteste organizate de fermieri în ianuarie, guvernul francez și-a concentrat eforturile pe a se asigura că târgul agricol se va desfășura în condiții bune. Este un eveniment anual, la care de obicei participă până la 500.000 de oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *