Video. Fabrică de droguri, descoperită în Argeș. Suspecții aduceau materia primă din China și India

Video. Fabrică de droguri, descoperită în Argeș. Suspecții aduceau materia primă din China și India

O fabrică de droguri a fost descoperită de oamenii legii într-o localitate din județul Argeș. Zeci de percheziții au avut loc, joi, în trei județe și municipiul București, dar și într-un penitenciar din România.

Fabrică de droguri, descoperită în Argeș. Coletele pline cu substanțe erau trimise prin curieri

Acțiunea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și a procurorilor DIICOT a vizat destructurarea unei grupări infracționale. Persoanele vizate făceau trafic internațional cu substanțe periculoase.

Materia primă era adusă din China și India în fabrica ilegală din județul Argeș. Aici era prelucrată. 34 de percheziții domiciliare au fost desfășurate în județele Cluj, Argeș, Ilfov, în Capitală și într-un penitenciar.

Cercetările au arătat că zece persoane erau implicate în grupul infracțional organizat, format încă din anul 2021. Respectivii și-au extins activitatea în județul Argeș. Scopul a fost acela de a efectua „operațiuni cu produse dopante cu grad de mare risc și cu precursori de droguri, precum și trafic internațional cu produse dopante cu grad de mare risc”.

Șeful grupării a finanțat, organizat și aprovizionat atât cu materie primă, cât și cu utilaje fabrica clandestină din Argeș. Aici se produceau substanțe dopante. Mai apoi erau depozitate și predate unor firme de curierat, care livrau coletele cu astfel de droguri pe teritoriul României, dar și în alte țări.

Cum reușeau să vândă substanțele în România, dar și în alte țări

Potrivit cercetărilor, comenzile erau preluate prin intermediul unor site-uri create de membrii grupului în acest sens. Peste 29.000 de colete au fost transportate în localități din țară. Alte 200 au ajuns în alte state.

„Din datele rezultate în urma cercetărilor a reieșit că, prin intermediul mai multor societăți controlate de membrii grupului, care ar fi avut contracte de prestări servicii cu firme de curierat, ar fi fost livrate peste 29.000 de colete conținând astfel de substanțe pe teritoriul României. Alte 200 au fost exportate în diferite țări.

Alți membri ar fi avut rolul de a falsifica contracte și facturi, în scopul de a conferi o proveniență legală sumelor de bani obținute din trafic. De a pune la dispoziție conturile bancare în vederea depunerii/transferului de sume de bani rezultate din activitățile infracționale. De a depune și transfera bani în aceste conturi, controlate și utilizate de lider”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Suma de bani spălată de indivizi se ridică la circa 2,1 milioane de euro. Totodată, conform oamenilor legii, în decembrie anul trecut, trei persoane din grupare, care fac parte din aceeași familie, ar fi adus din Ungaria în România 50 de kg de substanță psihoactivă (2-MMC).

Drogul era destinat comercializării. Cele zece persoane au fost duse la audieri, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *